ТРОДНЕВНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ДУГА“

У организацији Установе „Центар за културу града Бора“, а под покровитељством Министарства Културе Републике Србије и Града Бора данас је завршена тродневна ликовна колонија „Дуга“.  Ова традиционална манифестација трајала је  од 16. до 18. септембра.

Прилику да унапреде свој уметнички израз, искажу своју креативност и упознају се са новим ликовним техникама имали су полазници ликовне радионице Установе „Центар за културу града Бора“ и корисници центра „Мозаик“.

Богат и садржајан програм одвијао се на више локација: археолошки локалитет Феликс Ромулијана, Зоо врт Бор и градски парк. Учесници колоније и ове године показали су креативност, раскошан таленат, стекли нова пријатељства и на најлепши могући начин унапредили своје уметничке вештине.

Са поносом можемо рећи да смо током ове тродневне манифестације, уз помоћ два стручна сарадника, успели као организатори да у потпуности остваримо циљеве које смо осмислили.  Деци и младима омогућили смо да на квалитетан начин употпуне слободно време, стекну нова сазнања о богатој прошлости овог краја (Феликс Ромулијана), развијемо љубав према ликовној уметности, континуирано радимо на њиховој едукацији и напретку.  Прелепо природно окружење пружило им је невероватну инспирацију и радост дружења.

Велику захвалност за успешно реализован програм упућујемо Народном Музеју из Зајечара, Зоо врту из Бора и сарадницама Маријани Недељков и Маји Радисављевић.


 

 

Scroll to Top