TRADICIONALNI NOVOGODIŠNJI KONCERT KUD-A “BOR”

Ustanova “Centar za kulturu grada Bora” i Kulturno umetničko društvo “Bor”  nastavili su tradiciju održavanja novogodišnjih koncerata. Ove godine, publika je imala priliku da uživa u koncertu dečjih ansambala  i koncertu prvog izvođačkog ansambla.

Na koncertu dečjih ansambala KUD-a Bor, publika je uživala u izvođenju mlađeg dečjeg ansambla koji se predstavio igrama “Šetnjica”, “Idi kući”, “Divna Divna”, “Višnjičica rod rodila”, “Kad se cigo zaželi” , “Ej, Bože seko” i “Erdeljanka” i starijeg dečjeg ansambla KUD-a Bor igrama iz Gruže. Reditelj programa i autor koreografija je Dragan Petrović, ujedno i umetnički-rukovodilac KUD-a “Bor”.

Pored dečjih ansambala, publici su se predstavili polaznici škole frule Ustanove “Centar za kulturu grada Bora”, sestre Kristina, Katarina i Nalija Pavlović, Andrej Žurž kao i solista na harmonici Nemanja Šalaka.

Prvi ansambl KUD-a “Bor” je i ove godine premašio očekivanja publike. Na sceni Muzičke škole smenjivali su se igrači, vokalni solisti i pevačka grupa etno radionice Ustanove “Centar za kulturu grada Bora”. Prvi izvođački ansambl predstavio se koreografijama različitih naroda i narodnosti.

Pored igara borskoj publici predstavili su se i vokalni slisti KUD-a “Bor” Miroslav Đorđević pesmama: “Magla padnala v dolinom” i “Oj devojko dušo moja”, Teodora Šalaka pesmama: “Stade se cveće rosom kititi”, “U Stambolu na Bosforu” i “Belo lice ljubam jas” i Neda Petrović sa pesmama: “Jovka Kumanovka”, “Čije je ono devojče”, “Marijo, ćero, mori” i “Mesečina”.

Etno radionica Ustanove “Centar za kulturu grada Bora” predstavila je svoju grupa pevača, ali i soliste Nataliju Božić i Anđeliju Čerkasov čiji je mentor Tamara Glišić.

Gost na koncertu prvog ansambla bio je folklorni ansambl Centra za tradicionalne umetnosti “Koreni”, koji su se predstavili igrama “Halovski motivi” i “Igre iz Ponišavlja” koreografa Perislava Ducića.

Oba programa, pratio je narodni orkestar KUD-a “Bor” pod upravom Aleksandra Gubijana.

Koncert dečjih ansambala održan je 26.12.2021. godine sa početkom u 16 časova u sali Muzičke škole, dok je koncert izvođačkog ansambla održan istog dana u 19 časova.

Konferansu za oba koncerta pripremila je i vodila Simonida Gavrić.