ТРАДИЦИОНАЛНИ НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД-А „БОР“

Установа „Центар за културу града Бора“ и Културно уметничко друштво „Бор“  наставили су традицију одржавања новогодишњих концерата. Ове године, публика је имала прилику да ужива у концерту дечјих ансамбала  и концерту првог извођачког ансамбла.

На концерту дечјих ансамбала КУД-а Бор, публика је уживала у извођењу млађег дечјег ансамбла који се представио играма „Шетњица“, „Иди кући“, „Дивна Дивна“, „Вишњичица род родила“, „Кад се циго зажели“ , „Еј, Боже секо“ и „Ердељанка“ и старијег дечјег ансамбла КУД-а Бор играма из Груже. Редитељ програма и аутор кореографија је Драган Петровић, уједно и уметнички-руководилац КУД-а „Бор“.

Поред дечјих ансамбала, публици су се представили полазници школе фруле Установе „Центар за културу града Бора“, сестре Кристина, Катарина и Налија Павловић, Андреј Журж као и солиста на хармоници Немања Шалака.

Први ансамбл КУД-а „Бор“ је и ове године премашио очекивања публике. На сцени Музичке школе смењивали су се играчи, вокални солисти и певачка група етно радионице Установе „Центар за културу града Бора“. Први извођачки ансамбл представио се кореографијама различитих народа и народности.

Поред игара борској публици представили су се и вокални слисти КУД-а „Бор“ Мирослав Ђорђевић песмама: „Магла паднала в долином“ и „Ој девојко душо моја“, Теодора Шалака песмама: „Стаде се цвеће росом китити“, „У Стамболу на Босфору“ и „Бело лице љубам јас“ и Неда Петровић са песмама: „Јовка Кумановка“, „Чије је оно девојче“, „Маријо, ћеро, мори“ и „Месечина“.

Етно радионица Установе „Центар за културу града Бора“ представила је своју група певача, али и солисте Наталију Божић и Анђелију Черкасов чији је ментор Тамара Глишић.

Гост на концерту првог ансамбла био је фолклорни ансамбл Центра за традиционалне уметности „Корени“, који су се представили играма „Халовски мотиви“ и „Игре из Понишавља“ кореографа Перислава Дуцића.

Оба програма, пратио је народни оркестар КУД-а „Бор“ под управом Александра Губијана.

Концерт дечјих ансамбала одржан је 26.12.2021. године са почетком у 16 часова у сали Музичке школе, док је концерт извођачког ансамбла одржан истог дана у 19 часова.

Конферансу за оба концерта припремила је и водила Симонида Гаврић.


 

Scroll to Top