Тежина ланаца 3

12. фебруара у биоскопу ,,Звезда“ – премијера документарног филма ,,Тежина ланаца 3” у 20 сати. На премијери у Бору режисер: Борис Малагурски.
Цена улазнице 400,00 динара. 
Телефони за информације су следећи:
– Центар за културу – 030/424 – 546 од 8 до 14 сати.
– Биоскоп „Звезда“ – 030/421 – 259 од 15 до 21 сат.
Продаја улазница на благајни биоскопа која ради свакодневно, сем понедељка, од 15 до 21 сат и карте се могу купити у том периоду.

Оригинални назив: Тежина ланаца 3
Трајање (мин):123
Година: 2019.
Земља: Србија, Kанада
Режисер: Борис Малагурски
На репертоару од:07. 02. 2020.

Трећи део контроверзне документарне трилогије српско-канадског филмског режисера Бориса Малагурског објашњава како војно-индустријски комплекс, моћне корпорације и политичке интересне групације угрожавају наше здравље и голи опстанак, фокусирајући се на пример Србије и других држава широм света попут Италије и Боливије.

Kроз анализу НАТО бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом и гађања постројења на мапама хазарда, што је довело до пораста у броју малигних обољења код грађана и еколошке катастрофе, филм објашњава како је наш простор постао експериментална лабораторија великих сила. У наставку се филм бави и темама генетички модификоване хране и загађења наше животне средине, као и уништавања наших природних ресурса кроз изградњу мини-хидроцентрала. Документарац на крају разоткрива трули систем у којем живимо и представља инспиративне приче бораца за боље друштво, како у Србији, тако и у Чилеу и Kуби, са циљем да се сви грађани покрену и предузму нешто конкретно како би живели у здравијој и праведнијој Србији.

Scroll to Top