Трајање (мин):
Година:
Земља:
Режисер:
Улоге:
На репертоару од:
Време пројекције:
Жанр:

Синопсис

Филм Стефана Арсенијевића, „Страхиња Бановић“ на репертоару биоскопа „Звезда“ од 13. до  18. октобра  2022. године у 18 часова.

Трајање: 92 минута.

Држава/Година: Србија, Француска, Луксембург 2022.

Жанр: Драма.

Улоге: Ibrahim Koma, Nancy Mensah-Offei, Maxim Khalil

Режија: Стефан Арсенијевић

 

 

СИНОПСИС:

Страхиња и његова жена Абабуо, обоје стари 28 година, напустили су Гану на почетку мигрантске кризе. Успели су да стигну до Немачке, само да би их оданде депортовали назад у Београд.

Србија можда није Немачка, али Страхиња даје све од себе да започне нови живот. Вредно ради да добије азил, тренира фудбал за локални клуб и волонтира за Црвени крст. Процес је, међутим, дуготрајан, и Абабуо, страствену жену која жели да постане глумица у Лондону, њихов живот не испуњава.

Једне ноћи стигла је нова група Сиријаца, на путу у Западну Европу. Један од њих је Али, харизматични левичарски активиста. Абабуо му се испрва руга, али већ следећег дана, без објашњења, одлази с њим из Србије. Страхиња креће балканском мигрантском рутом из потпуно других разлога од свих осталих: из љубави.

Нова верзија српске епске песме Бановић Страхиња, у којој савремени афрички мигранти заузимају места српских националних јунака. Истовремено вечна и актуелна, ова адаптација преиспитује идентитет, традицију, расу и љубав.

ТРЕЈЛЕР:

Понедељак и среда су нерадни дани, осталим данима пројекције се одржавају редовно. Цена улазнице 300,00 динара. Сваког уторка је филмски дан у биоскопу и цена улазнице је 250,00 динара.  Благајна биоскопа ради од 16 до 21 сат.

Телефони за информације су следећи:

– Центар за културу – 030/424 – 546 од 8 до 14 сати.

– Биоскоп „Звезда“ – 030/421 – 259 од 16 до 21 сат.

 

Додатне информације

Тренутно у биоскопу

Scroll to Top