СОЛИСТИ КУД-А „БОР“ НА ТАКМИЧЕЊУ ПЕВАЧА АМАТЕРА У РИБАРСКОЈ БАЊИ

Традиционална манифестација „Вулетови дани“, посвећена великану изворне музике Вулету Јевтићу, одржана је протеклог викенда у Рибарској бањи.

Другог дана ове културне манифестације организовано је такмичење певача аматера у тзв. „асталском певању“ у част Вулета Јевтића, једне од најпопуларнијих личности и првог лауреата естрадне награде Југославије. На овом аматерском такмичењу учествовали су и солисти КУД-а „БОР“.

Публици у Рибарској бањи, уз пратњу оркестра Дејана Миладиновића,  представили су се Војислав Трајковић, Марија Вељковић, Теодора Шалака и Александар Губијан.

Сјајни резултати са такмичења певача аматера нису изостали.  Прву награду „ Вулетов прстен“ освојила је Александра Иванов из Крушевца, другу награду освојила је Теодора Шалака из Бора , а трећа награда је равноправно подељена Кристини Дамјановић из Крушевца и Александру Губијану из Бора.

Такмичење певача аматера на манифестацији „Вулетови дани“ отворио је Мирослав Ђорђевић, дугогодишњи солиста КУД-а „Бор“ који је уједно и на овом такмичењу био и председник жирија, а затворио Немања Шалака солиста на хармоници КУД-а „Бор“.

Ова манифестација одржана је 24. пут за редом а организатори су Културни центар Крушевац, МЗ Рибаре и Удружење Вуле Јевтић.


 

Scroll to Top