Псић и мачкица – луткарскa представa за децу

Установа ,,Центар за културу града Бора“ организовала је 17. октобра 2020. године луткарску представу за децу ,,Псић и мачкица“   у сали биоскопа ,,Звезда“ у 12 сати.

Дечија луткарска представа “Псић и Мачкица” настала је по тексту чешког писца Јосипа Чапека у адаптацији и режији Ј. Kрстића. Представа је интерактивна, деца су равноправни учесници у њој и нису пасивни посматрачи. Намењена је узрасту од 3 до 9 година. То је прича о екологији, другарству, пријатељству, међусобном уважавању, одржавању хигијене и здравља. У својој кућици на крају шуме куца и маца прослављају свој први рођендан и сређују свој дом, а како све хоће да раде као одрасли људи, упадају у разне комичне ситуације. Kао прво, морају кућицу да доведу у ред и да је очисте, затим морају сами да се окупају и среде и на крају морају да припреме рођенданску торту. Све то није ни мало лако, јер куца и маца уместо руку имају шапице, а уместо прстију канџице и наравно не иду у вртић или школу… Ову занимљиву надасве комичну причу у трајању од 35 минута извешли су  глумци уз прегршт сонгова које изводе уживо на сцени певајући и играјући са публиком.

Установа ,,Центар за културу града Бора“ је у складу са препорукама Владе Републике Србије и Кризног штаба, редуковала број слободних места  у биоскопу ,,Звезда”  на  220 места по програму. Нови план седења омогућио је да посетиоци одржавају прописану дистанцу. Сви посетиоци су дужни да носе заштитне маске и држе прописану дистанцу за време боравка у биоскопу ,,Звезда”. Обавезно је било и  мерење температуре свим посетиоцима, дезинфекција руку и пролазак кроз дезо-баријеру на уласку у биоскоп.

https://www.facebook.com/watch/?v=3336425976479131


Scroll to Top