ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ЗА СРПСКУ ВОЈСКУ ЈЕДНА ЗАБОРАВЉЕНА ПРИЧА“

У суботу, 22. октобра у 19 часова у сали Музичке школе у Бору, биће представљена књига „Српска војска једна заборављена прича“ аутора др Миле Михајловић.
Истина која је готово цео један век скривана под велом заблуде, представљена је у књизи др Миле Михајловић, која је репринт издање оригиналног документа „За Српску војску“, штампаног у Италији 1917. године.
Ова књига доноси причу како је Италијанска морнарица спасила српску војску у Првом светском рату, али и мења историју да је српску војску са обала Албаније евакуисала француска војска. Преко 70 оригиналних и никада не објављених фотографија сведоче о томе да је за спас Српске војске са албанских мора у периоду од 1915-1916. најзаслужнија италијанска морнарица иако су Енглеска и Француска биле савезнице.
Овом књигом исправљена је историјска неистина и доноси нам одговоре на много питања:
– Ко је заправо евакуисао ослабљену српску војску и где су првобитно били транспортовани док нису стигли на Крф и Видо, а да то нису биле „лађе франсуске“.
– Зашто Грчка својом депешом није дозволила искрцавање српске војске на територију Грчке и ко је окупирао Крф за ове потребе“.
– Да ли је Русија била једини прави пријатељ Србији?
О овим и многим отвореним питањима говориће др Мила Михајловић као и угледни познаваоци историје Првог светског рата Пуковник Проф. др Далибор Денда и др. Милић Милићевић.
Добродошли!
Scroll to Top