Обележавање Дана рудара – 6. август

Дан рудара прославља се у рудницима широм земље као сећање на 6. август 1903. Ове године Дан рудара у Бору обележен је на више локација различитим културно-забавним програмом. Овај празник је почео рударском будилицом улицама Бора и Бањског поља.

Музеј рударства и металургије обележио је овај Дан сталном  поставком скулптура ,,Уметничко обликовање у бронзи“ на платоу испред Музеја и сталном поставком скулптура у галерији Уметничке колоније „Бакар“. Поводом овог празника Музеј је за посетиоце био отворен од 8 – 20 сати, а галерија Уметничке колоније „Бакар“ од 12 – 20 сати.

На платоу Дома културе испред Народне библиотеке Бор од 8 до 20 часова била је изложба фотографија ,,Рад и град“ коју  је организовала Народна библиотека Бор, док је туристичка организација Бор од 17 до 20 часова  имала презентацију туристичке понуде града Бора и изложбену поставку ручно израђених сувенира „Туристичка ризница сувенира“ на платоу Дома културе.

У организацији Установе ,,Центар за културу града Бора“ изведена је за наше најмлађе и најслађе суграђане позоришна представа „Чаробна књига“ у 19 часова на платоу Дома културе. Након чега је  од 21 сат уследио  целовечерњи концерт групе „Хари Мата Хари“ у Амфитеатру Дома културе који је завршен свечаним ватрометом.

Покровитељи програма поводом Дана рудара : „Serbia Zijin Bor Copper“ доо Бор и град Бор

Слике са позоришне представе за децу ,,Чаробна књига“


Слике са концерта групе ,,Хари Мата Хари“


Scroll to Top