Принцеза фина Жозефина – представа за децу

У уторак 29. октобра 2019. године одржана је  премијера Драмског студија за децу Установе „Центар за културу града Бора“. Нови комад „Принцеза фина Жозефина“ окупио је дванаест малих глумаца, који су у сали Музичке школе у Бору својим наступом демонстрирали завидну зрелост и умеће у тумачењу улога које су извели на сцени.

Радња се дешава у једном далеком краљевству, којим је владао добри краљ Дебељко Буцкић. Његова дивна супруга краљица Буцкић је рано умрла, те је краљ био принуђен да се опет ожени. Али, нова краљица је била зла, страшно је волела новац и непрестано је кињила своје поданике. А највише је мрзела прекрасну и слатку принцезу Жозефину и смишљала је начине како да је се отараси. Сви у двору су обожавали принцезу и трудили се да јој помогну. Сазнали су да је чувени принц Храбрић тајно заљубљен у принцезу и замолили су га да спаси краљевство од страшне краљице Злоћкић…

Комичне сцене и бројни занимљиви ликови оставили су без даха све присутне у сали, а доживљај је употпуњен прелепим костимима  и добром музиком.

Представу је режирала Симонида Гаврић, а за тон и светло били су задужени Стефан Радовановић и Давор Николић.

У представи су играли:

ШУШКОСЛАВ: Урош Гајић

ШУЊОСЛАВА: Ангелина Симоновић

ПЕТРОНИЈА: Ирена Николић

ДАКА МУСАКА: Лана Миловановић

МЕЛАНИЈА БОРАНИЈА: Теодора Павловић

ПРИНЦЕЗА ЖОЗЕФИНА: Андреа Бакоч

КРАЉ БУЦКИЋ: Урош Савић

КРАЉИЦА ЗЛОЋКИЋ: Маја Муцуљ

РУЖНОРЕЧКО И ПЕЦА: Алекса Савић

МАЧЕ: Марта Петровић

КРОКОДИЛКО АЛИГАТОРЧИЋ: Лазар Рапаић

ПРИНЦ ХРАБРИЋ: Лука Гергић


Scroll to Top