Трајање (мин):
Година:
Земља:
Режисер:
Улоге:
На репертоару од:
Време пројекције:
Жанр:

Синопсис

Прослављени борски уметник Владан Вучковић Паја представиће се са својим Spiritus Movens бендом нумерама са новог албума, али и добро препознатљивим композицијама из нашег краја, које су прославиле богати влашки мелос. Концерт ће бити одржан у среду 26. октобра у 20 часова у сали Музичке школе. Цена улазнице је 300,00 динара.

Јединствена манифестација, 18. Фестивал влашке изворне песме, наставља да негује аутентичне, архаичне звуке влашке песме. И ове године, као и претходних, такмичари ће се надметати у две категорије: соло песма без музичке пратње и соло песма са музичком пратњом. Најбоље ће оцењивати изабрати стручни жири у саставу: Драгана Маринковић, Светлана Азањац Александра Тодоровић Рашковић. Гости Фестивала биће етно-група „Мариника“ из Неготина. Програм почиње у петак 28. октобра у 19 часова, сала Музичке школе. Улаз је слободан. Фестивал традиционално подржава Министарство културе и информисања РС. Генерални покровитељ је град Бор.

Захваљујући нашем виртуозу на дувачким инструментима Стефану Радовановићу, изворни мелос влашког краја давно је постао део трајних снимака Радио Београда. Круна Стефановог успеха на републичким и међународним такмичењима награђена је представљањем његовог музицирања на специјално објављеном диску „Од злата јабука – свирала у музичкој традицији Србије“ чији је издавач ПГП РТС. Промоција диска биће одржана у суботу 29. октобра у 12 сати, сала Музичке школе. Промоцији ће присуствовати и уреднице Радио Београда 2 Светлана Азањац и Драгана Маринковић, које су одавно препознале Стефанов таленат и омогућиле да овај аутентични тонски запис дође до већег броја људи.

 

Добродошли!

Додатне информације

Тренутно у биоскопу

Scroll to Top