Порука у боци – представа за децу

Позоришна представа за децу ,,Порука у боци” одиграна је 15. августа у Бору на платоу Дома културе у 19 сати у оквиру Борског културног лета.

Извoђeњe представе „ПОРУКА У БОЦИ “  трajeло је 45-50 минутa. Oвa представа нaмeњeнa je нajмлaђoj публици  узрaстa oд 2. дo 10. гoдинe. Представа je интерактивна, eдукaтивнa и зaбaвна. У представи се појављују девојчица Ана, дечак Филип, девојчица Jaцa, дечак Симa, морнар Мрша и морнар Трша, лептир Мића и Троглави змај, Змајко.

Ана и Филип играју се у дворишту. Другари их зову да им помогну око мачке која се попела на дрво. Филип одлази, а Ана је љута што су их прекинули у игри. Тужна и усамљена полази у шетњу. Одједном, саплете се на стару прашњаву боцу. Протрља је и гле чуда – и сама се нађе у боци. А у боци море, брод, весели морнари, Трша и Мрша и лептир Мића. Од шашаве дружине сазнаје да их је Троглави змај, Змајко,  затворио у боци да би га забављали и замејавали. Удруженим снагама смишљају како да надмудре Змајка. А успут сазнају да он и није тако страшан како се представља, већ је само усамљен и тужан јер га нико не воли. Сви су га заборавили зато што је размажен, себичан и мисли само на себе… На крају се спријатељују са Змајком који им помаже да изађу из боце. Кроз ову едукативну представу деца уче о љубави, пријатељству, толеранцији и поштовању различитости.

 


 

 

Scroll to Top