Полазнице Етно – радионице Установе „Центар за културу града Бора“ оствариле велики успех и Бору донеле завидна признања

На XIX “DONNE IN MUSICA 2022” интернационалном онлајн фестивалу у категорији етно музике, младе и талентоване полазнице Етно радионице, освојиле су четири награде од којих су три прва и једно друго место.  Фестивал је и ове године окупио учеснике широм света, а жири овог међународног фестивала, састављен од истакнутих домаћих и иностраних педагога из Јордана, Шпаније, Немачке, Кине, Луксембурга, Босне и Херцеговине и Северне Македоније, имао је, нимало лак задатак.

Велике заслуге за остварене резултате, свакако припадају оснивачу и диригенту Етно радионице Тамари Глишић која улаже несебичан труд и рад да талентоване ученице представи и ван граница наше земље. Евидентно је да наше полазнице уживају у чарима коју има музичко стваралаштво доноси. Уосталом то је и основни циљ у раду наше Установе. Да младима омогући спознају праве вредности и открију лепоту старих и заборављених композиција. Њихови зрели наступи јесу плод напорног залагања и преданошћу, те очекивано доносе и сјајне резултате.

Ове године се наша Етно-радионица први пут представила на престижном интернационалном фестивалу “DONNE IN MUSICA 2022”. У категорији етно музике прву награду освојила је група „Ђурђевак“ са чак 99 поена извођењем грокталице „Игра моја окићено јагње“ . Наталија Божић освојила је прво место извођењем сватовске песме „Јану мајка на далеко жени“, такође са 99 поена. Нађа Козић понела је златну медаљу извођењем нумере из Централне Србије „Иде Миле“ , док је ништа мање вредније друго место и 94 поена припало Анђелији Черкасов, извођењем нумере из Северне Македоније „Да сам бистра вода“.

Овакви фестивали изузетно су посећени и признати, са реномираним жиријем , те пожртвован рад, труд и таленат имају прилику да засијају у најлепшем светлу.


Scroll to Top