Полазнице етно радионице Установе „Центар за културу града Бора“ оствариле импресивне резултате на Републичком такмичењу

На 8. Републичком такмичењу у певању традиционалне песме одржаном 20. и 21. маја у Београду, полазнице етно радионице Установе „Центар за културу града Бора“ оствариле су импресивне резултате. Ове талентоване младе даме већ седму годину за редом освајају престижне награде на овом такмичењу. Током дводневног надметања, које је окупило учеснике из целе Србије, полазнице етно радионице истакле су се својим изванредним наступима. Освојиле су 7 награда, једно друго и шест првих места.

Успех наших полазница доказ је њиховог преданог рада и љубави према традиционалном музичком стваралаштву. Велике заслуге за остварене резултате, свакако припадају оснивачу и диригенту Етно радионице Тамари Глишић која улаже несебичан труд и рад да талентоване ученице представи и ван граница наше земље. Овај изузетан успех полазница етно-радионице потврђује важност рада Установе „Центар за културу града Бора“ на очувању традиционалне музике и песме. Циљ  Установе је да младима пружи прилику да упознају праве вредности и открију лепоту старих и заборављених композиција.  Одлични резултати полазница етно-радионице су још један подстрек за даљи рад и мотивација за друге младе таленте да се укључе у овакве културне активности.

Прве награде и лауреат такмичења освојиле су солисткиња Анђелија Черкасов са остварених 100 поена и група „Трио“ коју су чиниле: Наталија Божић, Анђелија Черкасов и Нађа Козић. Остала прве награде припале су Ирини Петровић (91. поен), Наталији Божић (98.66 поена), Нађи Козић (98.66 поена), као и групи „Ђурђевак“ са остварених 99 поена. Друго место припало је Софији Скробоњи.


 

Scroll to Top