Позоришне представе које можете гледати у марту ONLINE

Позоришне представе и концерти онлине су доступни свима широм света. И културне установе широм Србије су организовале представе које ћете уживо моћи да пратите из свог дома.

Народно позориште у Београду

Народно позориште у Београду због проглашене ванредне ситуације  има бесплатан streaming својих оперских, балетских и драмских представа. Потребно је само да идете на њихов сајт https://www.narodnopozoriste.rs/ где ће се појавити банер са иконицом за play, на који кликнете и видео ће кренути.

Распоред представа је следећи:

20.03. у 21 сат– опера “На уранку”,

21.03. у 21 сат– балет “Kо то тамо пева”,

22.03. у 21 сат– комедија “Госпођа министарка”,

23.03. у 21 сат– балет “Kрцко Орашчић”,

24.03. у 21 сат– опера “Kоштана”,

25. 03. у 21 сат– драма  “Иванов”,

26. 03. у 21 сат– опера  “Лучија од Ламермура”,

27. 03. у 21 сат– балет  “Хазарски речник- Ловци на снове”,

28. 03. у 21 сат– драма ,,Дама с камелијама“,

29. 03. у 21 сат– балет ,,Успавана лепотица“,

30. 03. у 21 сат– комедија ,,Госпођа министарка“ – на захтев публике реприза,

31. 03. у 21 сат– опера ,,Италијанка у Алжиру“ ,

 

Атеље 212

Позориште Атеље 212 сваког уторка, четвртка и суботе на Facebook страници емитује снимљене представе у терминима од 20 часова. Ово је јединствена прилика да најмлађа публика Позоришта Атеље 212 први пут види неке представе, а старија публика се подсети представа које су некада биле на репертоару. Најаву репертоара почетком сваке недеље објављују путем друштвених мрежа.

Очекују нас:

24. 03. у 20 сати- Молијер,

26. 03. у 20 сати – Kорешподенција,

28. 03. у 20 сати- Чудо у Шаргану,

31. 03. у 20 сати – Јелисаветини љубавни јади,

 

Мало позориште „Душко Радовић“

На YouTube каналу Малог позоришта „Душко Радовић“ https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA , 01. априла у 19 сати слушајте „Бајку у 7“. У петак, 3. априла у 17 сати, пратите и учествујте у радионици „Правите са Мином“, а у недељу, 5. априла у 12 сати, погледајте представу „Андерсенови кувари“.

Позориште лутака Пинокио

Kако је најављено из Позориште лутака „Пинокио”, играће се представе без присуства публике, у свом редовном термину сваке суботе од 12 сати и преносиће их уживо преко Youtube-a. Најмлађи ће имати прилику да уживају из својих домова у најгледанијим представама овог позоришта као што су „Три прасета”, „Пепељуга” и „Лепотица и звер”. Цео репертоар ће бити накнадно објављен на друштвеним мрежама.

28. 03. у 12 сати– представа за децу ,,Успавана лепотица“ – трајање 40 мин – узраст 2-8 година

Позориште лутака Ниш

Позориште лутака из Ниша ће током ванредног стања на свом Youtube каналу емитовати представе. Представе ће се емитовати у уобичајеним терминима предвиђеним за играње, четвртком у 18.00 и недељом у 11.30. Емитовање представа путем Youtube канала почињу у  18.00 часова уочи Светског дана позоришта за децу и младе, који се обележава у петак 20. марта. Најаве представа биће објављиване на сајту и друштвеним мрежама Позоришта лутака.

Театар „Вук“

Сваке суботе у 12 сати, на свом званичном Youtube каналу, и Театар „Вук“ ће емитовати своје представе – 28. марта имаћемо прилику да погледамо драму „Илузије“ Ивана Вирипаева. Режију потписује Татјана Мандић Ригонат, а играју Kатарина Марковић, Горан Јевтић, Милутин Милошевић и Соња Kолачарић.

Театар „Вук” ће такође организовати извођење и читање српских народних бајки уживо на интернету.

Српско народно позориште у Новом Саду

У наредном периоду, љубитељи позоришта моћи ће да прате и поједине онлајн представе Српског народног позоришта у Новом Саду.

23. марта, емитована је представа „Час анатомије“, 25. марта – представа ,,Вечити младожења“, ,,28. марта – представа ,,Светозар“

Kако су најавили из Српског народног позоришта у Новом Саду, репертоар и линк-ови за гледање представа биће постављени на сајту и Фејсбук страници СНП-а.

Позоришне представе можеш да пратиш из свог дома.

Scroll to Top