Позоришна представа „Петријин венац“ 5. априла у Бору

Адаптација чувеног романа нашег недавно преминулог писца и академика Драгослава Михаиловића, поново је враћенa на сцену, овог пута позоришну. Једна од најпопуларнијих српских глумица Мирјана Карановић, коју је управо ова филмска улога и прославила, после 40 година изнова нам преноси причу о жени, која се бори и не предаје, ма колико тешки тренуци били горки. Жени која успева да се радује и ужива у малим стварима, упркос тегобним стереотипима који владају у руралним срединама Србије.

Позоришна представa „Петријин венац“ у продукцији Театра на брду биће одиграна 5. априла 2023. године у сали Музичке школе у 20 часова. Цена улазнице: 800 динара. Продаја улазница од 29. марта на благајни Установе „Центар за културу града Бора“ радним данима од 8 до 14 часова и на дан представе (5.4.) од 8 до 20 часова. Нема резервација. Контакт телефон 030/424-546.

Синопсис:

Са великом дистанцом и још већим животним искуством, Мирјана Карановић се после 40 година враћа причи о јединственој жени наше књижевности. О боркињи која се не предаје, о крхкој жени која не одустаје од живота већ га прихвата у свој његовој горчини. Радује се малим стварима и магичним тренуцима који ремете предвидиву линеарност и стереотипију тешког живота једне жене у унутрашњости.

Scroll to Top