ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ДР“

Представа „Др“ Бранислава Нушића биће одиграна у четвртак, 14. децембра 2023. године  у сали Музичке школе. Почетак представe је заказан за 19 сати. Цена улазнице: 500 динара. Продаја улазница од понедељка, 11. децембра на благајни Установе „Центра за културу града Бора“, радним данима од 8 до 14 сати, на дан представе од 18 сати.

У години јубилеја када се навршава осам и по деценија од смрти нашег комедиографа Бранислава Нушића, сјајна глумачка екипа, предвођена Весном Станковић, глумицом Југословенско-драмског позоришта, заиграће на сцени Музичке школе. Нушић је био најбољи познавалац нашег менталитета и зато су његови комади актуелни у сваком тренутку, већ више од 140. година.

Представа „Др“ на један изразито духовит начин приказује породицу једног имућног човека, који по сваку цену жели да од лењог и бахатог сина направи доктора филозофије који је диплому стекао у Швајцарској. Његов сан се полако урушава кад из Швајцарске стигне професор са Универзитета , али и још једно изненађење, по имену Пепика.

Драматизацију и режију потписује Весна Станковић. Главна улога припала је Владану Гајевићу (Ţивота), у подели су и Миљана Кравић, као и троје младих, али већ афирмисаних глумаца: Јована Миловановић, Немања Стаматовић и Огњен Никола Радуловић.

Scroll to Top