Позоришна представа „Бокешки Д-мол“

Крај пролећне позоришне сезоне у великом стилу. На сцени Музичке школе обрада култне драме „Бокешки Д-мол“ у извођењу позоришта „Бошко Буха.“

„Овај комад је старински написан о старинским временима, ослања се на на чувену легенду из Бококоторског залива о љубави једне храбре девојке и  Француског официра који води порекло са простора Југославије. Има ту нешто и историје , али историја је мање важна  јер историји, сведоци смо, није баш веровати. Има смеха и суза, једно без другог не иде. Најважније  је што је овај комад пун љубави.“ стоји у опису ове драме.

Млада Катарина Шпаровић, главна јунакиња , велики је романтик и занесењак, заљубљена у сам појам и феномен љубави. Рене Марулић је официр непријатељске војске. У жељи да сачувају своју љубав, суочавају се са осудама мале средине. Та љубав засметаће, Станку, њеном удварачу, који ће њихову љубав доживети као пораз.

Редитељ представе, Милан Караџић, истиче да су текст и улоге предивни, а представу описује као снажну, препуну емоција, доброг хумора али и трагичних нота. Посебан шарм драме доноси бокељски дијалект.

Представа је у изворном издању играна пре 20. година на позорници Центра за културу „Тиват“. Тада су се тим комадом прославили Јелена Ђокић и Андрија Милошевић, док се још увек памти чувена улога Милене Дравић.

У овој чувеној драми, Стевана Копривице, двоје несуђених љубавника играју: Ања Павићевић, Дејан Луткић, Андријана Оливерић, Лука Грбић, Марко Павловић, Бранислав Платиша, Немања Оливерић, Милош Влалукин, Ленка Петровић, Јана Бјелица и Филип Станковски .

Представа је заказана за 27.мај 2022. са почетком у 19. часова. Цена улазнице:600, 00 динара.

Карте се могу купити у четвртак(26.маја) и петак (27.маја) на благајни Установе“Центар за културу града Бора“.


 

Scroll to Top