Пластика

У организацији Установе ,,Центар за културу општине Бор“ нови комад Стевана Копривице ,,Пластика“, изведен  је 10. фебруара 2015. године у сали Музичке школе у Бору  у 20 сати.

Улоге играју глумице Народног позоришта у Београду Нела Михаиловић и Сузана Петричевић, која и режира представу у споју комедије и драме из савременог живота.

Према речима аутора, ,,Пластика“ је писана наменски за две добре глумице, а драж је што ликови нису стереотипи – ни домаћице, ни хероине, ни паћенице ни сплаваруше.

Ово је комад о женама које су се побуниле, не пристајући на конвенције. Оне су фајтери, имају изражен став и одупиру се стереотипима. Ликови су једна успешна жена, удовица и једна новинарка, обе у средњим годинама. Срећу се у теретани у коју иду док чекају пластичну операцију у намери да се ,,препакују“ и бар још једном покушају нешто у животу.

Два дијаметрално супротна карактера, две наизглед обичне, али узбудљиве судбине кроз које се преламају смешне и болне одреднице времена у којем живимо, сучелиће се на справама за корекцију тела и душе. Исход њиховог сусрета је неизвестан, као и наши животи уосталом…

Сала Музичке школе је била пуна, где је борска публика уживала и великим аплаузом поздравила изванредне две глумице на крају ове представе.


Scroll to Top