Отворена традиционална манифестација „БОРСКО КУЛТУРНО ЛЕТО“

Уз звуке трубе, синоћ је отворена традиционална манифестација „Борско културно лето“. Прилику да се први представе и на највеселији начин окупе публику на платоу Дома културе имао је Борски трубачки оркестар, прва труба Источне Србије и учесници завршне смотре у Гучи.

Трубачки оркестри су познати по својој енергичној музици и традиционалним звуцима који привлаче људе и подижу атмосферу, управо је тако и синоћ било.“Борско културно лето“ обећава програм који ће одушевити све посетиоце. Током лета наши најмлађи суграђани уживаће у сјајним  дечјим представама реномираних позоришних кућа. Седам дечјих  представа је на програму Борског културног лета уторком и четвртком од 19 часова. Шаренило ношњи различитих култура испуниће улице нашег града на међународном фестивалу фолкора „Златно коло“, на коме ће се представити извођачки ансамбли Мексика, Бугарске, Молдавије и Турске.

За све оне којима је у фокусу традиција и игре, два посебна догађаја се налазе на програму Борског културног лета. На традиционалној манифестацији „Брестовачка бања“у културно уметничком делу програма представиће се учесници фестивала „Златно коло“, тако да топло препоручујемо свима који  пропусте њихов наступ 18. августа на платоу Дома културе, да уживају са нама у Брестовачкој бањи. У вечерњем делу програма, Брестовачка бања постаће место љубави и севдаха, јер нас очекује наступ босанске популарне групе Диванхана. „Сабор игре у Слатини“ одржаће се 29. августа.

На платоу Дома културе наступиће и културно-уметничко друштво „Ново Селиште“, „Удружење пензионера града Бора“, као и полазници етно радионице и школе фруле Установе „Центар за културу града Бора“.

Ови млади уметници су нас у претходном периоду изненадили сјајним резултатима како на републичким тако и на међународном такмичењу. Не пропустите прилику да уживате у њиховом таленту и сјајним извођењима традиционалних нумера, у четвртак. 3. августа- а 2023. године на платоу Дома културе, са почетком у 19 часова.

Добро дошли!


Scroll to Top