ОПЕНХАЈМЕР (OPPENHEIMER)

На филмском платну биоскопа “Звезда” од 24. до 29. августа 2023. године погледајте комедију “Опенхајмер” у 21 час.

Понедељак и среда су нерадни дани, осталим данима пројекције се одржавају редовно. Цена улазнице 350,00 динара. Сваког уторка је филмски дан у биоскопу “Звезда” и цена улазнице је 300,00 динара.  Благајна биоскопа ради од 16 до 21 сат.

Трајање: 180 минута

Држава/година: САД, 2023.

Жанр:Биографски, трилер

Режисер: Christopher Nolan

Улоге: Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey, Jr.

СИНОПСИС:

По сценарију и у режији Кристофера Нолана, ОПЕНХАЈМЕР је епски трилер сниман IMAX® технологијом, који публику уводи у парадоксални живот једног загонетног човека. Како би спасао свет, мораће да ризикује његово уништење.

У улози Џеја Роберта Опенхајмера гледаћемо Килијана Марфија, док Емили Блант тумачи лик његове супруге, биолога и ботаничарке Кетрин Кити Опенхајмер. Добитник Оскара, Мет Дејмон, глуми генерала Лезлија Гроувса Џуниора, директора пројекта Менхетн, док је Роберт Дауни Џуниор у улози Луиса Страуса, оснивача Америчког комитета за атомску енергију.
Номинована за Оскара, Флоренс Пју глуми психијатра Џин Тетлок, Бени Сафди игра теоретичара физике Едварда Телера, Мајкл Ангарано глуми Роберта Сербера, А Џош Хартнет пионира америчке нуклеарне науке, Ернеста Лоренса.

У филму ОПЕНХАЈМЕР такође глуми и добитник Оскара Рами Малек, као и осам пута номинован за Оскара глумац, сценариста, продуцент и редитељ Кенет Брана, који је раније сарађивао са Ноланом.
Радња филма заснована је на књизи која је освојила Пулицерову награду, Амерички Прометеј: Тријумф и трагедија Џеја Роберта Опенхајмера коју су написали Каи Берд и покојни Мартин Џеј Шервин. Продуценти су Ема Томас, Чарлс Ровен из Атлас Ентертејнмента и Кристофер Нолан.
ОПЕНХАЈМЕР је сниман комбинацијом 65мм IMAX® и 65мм траке великог формата, укључујући, по први пут икада, IMAX® црно-белу дигиталну фотографију.

Телефони за информације су следећи:

– Центар за културу – 030/424 – 546 од 8 до 14 сати.

– Биоскоп „Звезда“ – 030/421 – 259 од 16 до 21 сат

Scroll to Top