Одржан концерт „Фрулом(од дрвета) чувам своје корене“

Полазници школе фруле и учесници пројекта „Фрулом од дрвета чувам своје корене“, подржаном од стране Министарства културе и информисања и града Бора, у уторак 15. новембра 2022. године одржали су концерт у камерној сали Музичке школе. Љубитељи традиционалних инструмената, уживали су у извођењу изворних песама на фрули и дудуку.

Пројекат „Фрулом(од дрвета) чувам своје корене“ реализује се већ другу годину за редом, а ове године обухватао је обилазак Основних школа у селима Лука и Бучје града Бора. Преко тридесет полазника учествовало је на предавањима у оквиру пројекта од којих се  седморо учесника уписало у школу традиционалних инструмената Установе „Центар за културу града Бора“. Захваљујући пројектима које подржава Министарство културе и информисања и град Бор, ова радионица постала је једна од најбројнијих на територији Србије.  Учесници пројекта који су се својим талентом, трудом и ангажовањем издвојили, наступили  су у финалном  делу пројекта заједно са полазницима радионице. И у наредном периоду циљ Установе биће да континуираним и преданим радом допринесе промоцији школе фруле и њених полазника.

Публика је препознала труд и рад наших полазника као и ангажованост и преданост нашег стручног тима, идејних твораца пројекта Стефана Радовановића и Александра Губијана .


 

 

Scroll to Top