Одржан завршни концерт школе гитаре

Овог викенда, из сале Музичке школе допирали су најфинији звуци гитаре, а најразличитије нумере класичне музике на овом инструменту извели су полазници Установе „Центар за културу града Бора“!

Једанаест полазника школе гитаре, уз помоћ професора Ненада Илијића представило је резултат свог вишемесечног рада. Млади виртуози  извели су 12 композиција класичне музике са којима су се представили на 15. Међународном фестивалу „Златна нота“ у Доњем Милановцу.   „Романса“, „Етида“, „Мазурка“, „Фаворита“, „Септембар“ су само неке од композиција класиче музике које су полазници школе гитаре извели на завршном концерту.

Школа гитаре у оквиру Установе „Центар за културу града Бора“ постоји пуних осам  година, а професор Ненад Илијић је преко 50 полазника научио је прве мелодије на овом најфинијем инструменту.  Наставни програм ове школе гитаре базира се на програму Музичке школе.

На  велико одушевљење публике, млади таленти показали су шта су научили у протеклом периоду. Уз велики аплауз испраћени су са бине..

Завршни концерт школе гитаре одржан је у Суботу, 04.јуна 2022. у сали Музичке школе са почетком у 19 часова.


Scroll to Top