Овације за представу „Мачка печена“

Представа „Мачка печена“ у продукцији Театра на брду одиграна је синоћ у препуној сали Музичке школе.  Овом наизглед идиличном љубавном причом представљена је  тема насиља у партнерским односима. У циљу задржавања вољене особе са надом у боље сутра, главна јунакиња постепено прелази из јаке индивидуе у крхку, рањиву жену чију је судбину маестрално донела Јелена Ђокић у улози Софије.

Хронична самоћа увешће ову самохрану мајку у вртлог токсичног односа. Улога прелепог и успешног мушкарца, пуног  самопоуздања и сјајног манипулатора припала је Виктору Савићу. На самом почетку Петар (Виктор Савић) одаје утисак забавне, шармантне и неодољиве особе која плени  харизмом стварајући илузију савршеног мушкарца коме је Софија центар света. Када освоји Софијино срце и она постане његова супруга, маске  полако падају. Петар као сјајан манипулатор, одређује Софији стил живота, облачења, понашања. Креира сасвим нову Софију, како би је контролисао тако да се осећа немоћно без њега, чак и у тренуцима када љубав прелази у страх. Један од добрих начина контроле коју Виктор Савић у улози Петра маестрално доноси, је суптилна изолација Софије од драгих људи и свега оног што је чинило срећном и испуњеном.

Сцене физичког насиља помериле су границе позоришне уметности на коју смо навикли, а сјајна глума Јелене Ђокић, Виктора Савића, Владана Милића, Душанке Глид и Ташане Ђорђевић има за циљ представљање актуелне теме партнерског насиља.


Представа на један дискретан начин сугерише публици на токсичне обрасце који на први поглед нису уочљиви, а дешавају се особама које познајемо или нама самима. Дирљива и емотивна прича није оставила публику у Музичкој школи равнодушном  Снажним овацијама публика у Бору наградила је извођење представе.

 

Scroll to Top