НАСТУП ЕТНО-РАДИОНИЦЕ НА 42.МАНИФЕСТАЦИЈИ „ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ“

Етно радионица „Центра за културу града Бора“ , учествовала је  на 42. манифестацији „Вишњићеви дани“, која  се одржала од 17. до 19. септембра у Шиду и Вишњићеву. Манифестација „Вишњићеви дани“ обележава се од 1980.године у организацији Културно образованог центра из Шида. За време манифестације у Шиду и Вишњићеву , слави се не само Филип Вишњић већ и сви незнани народни певачи, који су кроз песму сачували најстарије вредности, једног народа.

Манифестација „Вишњићеви дани“ у славу народног песника и гуслара Филипа Вишњића одржала се на више локација у Шидској Општини. Манифестација је 17. септембра започела симболичним подизањем заставе на платоу „Културно Образованог центра“ у Шиду. Чином подизање заставе, симболично су започети Вишњићеви дани. Манифестацију су отворили ученици музичке школе која носи име великог гуслара.

Другог дана манифестације одржано је опело у цркви „Светог Николе“ у Вишњићеву, као и полагање венаца на гроб Филипа Вишњића. Последњег дана, уприличена је изложба и разноврстан културно уметнички програм. Затварање манифестације, обележила је свечана „Вишњићева aкадемија“,  на којој је учествовала  и Етно радионица „Центра за културу града Бора“,  под диригентском палицом Тамаре Глишић, која је својим наступом обогатила културно уметнички програм. Етно група „Ђурђевак“, на свечаној Вишњићевој академији, изводила је нумере „Игра моје окићено јагње“, „Јану мајку на далеко жени“у извођењу солисте Наталије Божић. У извођењу Анђелија Черкасов нумера „Да сам бистра вода“, дует Наталије Божић и Нађе Козић: „Ураниле две девојке“. Етно група Ђурђевак извела је нумеру: „Питала нас прија“.  Завршну песму „Сини јарко“, на свечаној „Вишњићевој академији“, извела је етно-група „Ђурђевак“, заједно са етно групом „Лазарице“ из Крушевца.


Scroll to Top