Трајање (мин):
Година:
Земља:
Режисер:
Улоге:
На репертоару од:
Време пројекције:
Жанр:

Синопсис

Једнодневна манифестација „Ноћ српског филма“  у организацији Мреже киноприказивача Србије и Филмског центра Србије, биће одржана у суботу 04. јуна у више од 40 биоскопа, културних центара и домова културе широм Србије, међу којима је и наш биоскоп „Звезда“.

Циљ ове манифестације је популаризација српског филма, са акцентом на оне који су подржани на конкурсима Филмског центра Србије, као и жеља да се савремена српска продукција учини инспиративном и приступачном што већем броју заинтересованих гледалаца, посебно младима.

У току ове вечери биће приказани домаћи биоскопски хитови Нечиста крв – Грех предака редитеља Милутина Петровића, Јужни ветар 2: Убрзање Милоша Аврамовића и Тома у режији Драгана Бјелогрлића и ко-режији Зорана Лисинца,,

 

Филм „Нечиста Крв“ у 17:00

Трајање:  103 минута

Држава/Година: Србија, 2021.

Жанр: драма

Глумци: Драган Бјелогрлић, Анђела Јовановић, Kатарина Радивојевић

Редитељ: Милутин Петровић

ТРЕЈЛЕР:

 

СИНОПСИС:

Филм прати причу о Хаџи Трифуну (Драган Бјелогрлић), угледном српском трговцу, који покушава да очува мир са турским властима, али и одржи свој углед и утицај у Врању, важној турској варошици у близини границе са ослобођеном Србијом. Док Трифун припрема два сина да га наследе на позицији вође међу српским народом, муке му стварају не само моћни турски бегови него и сама његова породица. Трифун доноси низ тешких одлука које ће касније утицати на његове потомке, јунаке из романа “Нечиста крв”.

 

Филм „Тома“ у 19:00

 

Трајање:  147 минута

Држава/Година: Србија

Жанр: Биографски

Глумци: Милан Марић, Тамара Драгићевић, Петар Бенчина.

Режисер: Драган Бјелогрлић

ТРЕЈЛЕР:

СИНОПСИС:

Филм “ТОМА” је један импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује саме његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од његових највећих хитова, баш као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у уметничком миљеу тадашње Југославије. Поред  Томе, кроз филм ћемо пратити и животе познатих уметника тог времена: Зорана Радмиловића, Мике Андрића, Тозовца и других. “ТОМА” је биографски филм о Томи Здравковићу, човеку кога не памтимо само по његовим песмама и начину на који их је певао, већ и као једног великог боема – по понашању и у души. Филм прати две линије радње: 1991. године, пратимо однос Томе и доктора који започиње лечење Томе и како се то познанство претвара у пријатељство. Друга линија прати Томин живот, од детињства у Печењевцима, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота. Ово је прича о души.

Филм „Јужни ветар 2: Убрзање“  у 21:30.

Трајање:  125 минута

Држава/Година: Србија, 2018

Жанр: Биографски

Глумци: Милош Биковић, Миодраг Радоњић, Драган Бјелогрлић, Небојша Глоговац, Милош Тимотијевић, Јована Стојиљковић, Срђан Тодоровић, Богдан Диклић, Александар Берчек, Христо Схопов, Иваyло Захариев

Режисер: Милош Аврамовић

ТРЕЈЛЕР:

СИНОПСИС:

У животу Петра Мараша, припадника београдске аутомобилске мафије, ствари почињу да добијају смисао. Напушта родитељски дом и са дугогодишњом девојком Софијом се усељава у свој нови стан. Клан чији је припадник, а којим управља искусни „Цар“, добро „ради“. Посао је уигран, новца има довољно за све, а полиција им не прави проблеме.
Све ће се то променити када Мараш случајно замери бруталном нарко клану.

Цена улазнице на манифестацији „Ноћ српског филма“ је 100,00 динара.

 

 

Додатне информације

Тренутно у биоскопу

Scroll to Top