Манифестација „МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА“

Првог дана викенда, 20. новембра 2021. године, Министарство за бригу о селу и Град Бор са почетком у 10 часова, организује манифестацију „Михољски сусрети села“.

Програмом манифестације обухваћена је презентација традиционалних јела, изложба рукотворина и предмета старих заната, такмичење у спортским дисциплинама, приказивање културно-уметничке баштине и традиционалних игара, као и обилазак туристистичких локалитета и природних богатстава.  Учесници ће имати прилике да покажу знање и вештине у области старих заната, у припремању традиционалних јела, као и у спортским надметањима (бацање камена са рамена, скок из места, надвлачење конопца и надвлачење штапа). У поподневним часовима имаћемо прилику да уживамо у програму који ће нам приредити сеоска културно-уметничка друштва, а који за циљ има упознавање традиције, обичаје, игре и песме, коју ова друштва негују дужи низ година.

Обогаћивање друштвеног, културног и спортског живота становника у селу, неговање традиционалног начина живота и културно историјског наслеђа неки су од циљева манифестације „Михољски сусрети села“ који се одржавају у 68 локалних самоуправа , широм Србије. Манифестација ће бити организована уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера Владе РС и Кризног штаба.

 

Scroll to Top