ЛЕТЊИ КОНЦЕРТ КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКОГ ДРУШТВА „БОР“

Установа „Центар за културу града Бора“ у уторак 21. јуна 2022. године на платоу Дома културе организује летњи концерт Културно-уметничког друштва „Бор“. Почетак концерта је заказан за 19 часова.

На летњем концерту Културно – уметничког друштва „Бор “ представиће се извођачки ансамбли. Као прави амбасадори културе нашег града, чланови извођачких ансамбала, представиће културно-уметнички програм и са посебном пажњом и љубављу извести традиционалне игре и песме које је наш народ вековима чувао.

Установа „Центар за културу града Бора“ и КУД-а „Бор“ посебну пажњу поклањају педагошко – едукативном раду, а овакви програми су идеалан начин да се привуку најмлађи љубитељи фолклорног стваралаштва и тако сачувају од заборава наше највеће културне вредности и традицију нашег народа.

На овом  концерту, најмлађи чланови КУД-а „Бор“ представиће нашим суграђанима резултате марљивог  рада и упорности, али пре свега велике љубави и пријатељства. Фолклор није само песма и игра, фолклор је пријатељство, радост и љубав, фолклор је оно што нас дефинише као нацију и људе.

Кроз песму и игру љубитељима фолклорног стваралштва, традиције и културе,  представиће се први извођачки ансамбл, дечији извођачки ансамбл у пратњи Народног оркестар КУД-а „Бор“, чланови школе традиционалних иснтрумената – фрула, дудук и гајде  и вокални солисти који ће подсетити на лепоту традиције нашег народа и својом креативношћу, игром и песмом дочарати културну баштину.

Овај летњи концерт КУД-а „Бор“ представља и увертиру за наступе ансамбла у земљи и иностранству, при чему се може издвојити учешће дечјег извођачког ансамбла, почетком јула, на великом Међуанродном фестивалу фолклора у Варни на коме ће учествовати ансамбли из више од десет земаља.

За креативни програм концерта постарали су се уметнички руководилац КУД-а „Бор“ Драган Петровић, шеф народног оркестра КУД-а „Бор“ Александар Губијан и руководилац школе традиционалних инструмената Установе „Центар за културу града Бора“ Стефан Радовановић.

Позивамо све љубитеље фолклора, традиције и народног стваралаштва да дођу и уживају у  културно-уметничком програму. Почетак летњег концерта Културно- уметничког друштва „Бор“ заказан је за 19 часова на платоу Дома културе, док је свечани дефиле учесника концерта улицом Моше Пијаде планиран за 18 часова. Припремите дланове и поздравите наше чуваре традиције.

 

Scroll to Top