ГРУПА „ЛЕГЕНДЕ“

Група „Легенде“ 2012. године обележава 25 година постојања и успешног рада и тим поводом су одржали концерт у Бору 24. фебруара 2012. год. у сали биоскопа ,,Звезда„ у 20 сати у организацији Установе ,,Центар за културу општине Бор’’ .
Они су посебни и јединствени, имају специфичан звук и чини се да су током година постали бренд. Њихове песме су као вино. Што су старије, то су боље. Овако се најкраће може описати састав „Легенде“, који на музичкој сцени успешно ради дуго година.
Група ,,Легенде” је добитник многих награда и признања: 10 ,,Оскара популарности ”, 9 признања ,,Мелко”, 7 ,,Златних Мелоса”, ,,Златни виолински кључ ” ПГП-а за тираж, 4 златне плоче, награда Беовизије за песму из филма ,, Јесен стиже дуњо моја ”, велики број признања за хуманитарне концерте, награде са неколико домаћих фестивала. Група “Легенде” је десет пута, од 1995. године проглашавана за групу године, а последње признање је добила новембра 2011. године – седми ,,Златни Мелос”. Поред ових признања, добитник је ,,Златне палме” и ,,Београдског победника ”.
Оно што су чланови групе обећали за овај концерт је вече препуно емоција и одличних песама. Публика је уживала у многобројним познатим песмама ове групе као што су: Не питај, Због тебе, Четрдесете, Не веруј, Пијем због тебе и у песми ,,Тамбураши’’ која је спојила две земље бивше Југославије како су нам рекли чланови групе ,,Легенде’’. Публику су освојили тихо и ненаметљиво искључиво добрим песмама.


Scroll to Top