Краљевић Марко и Муса Кесеџија

Установа ,,Центар за културу општине Бор“ организовала је премијеру позоришне представе  драмскoг студија Центра за културу 12. децембра  2014. године у Музичкој школи у 19 сати.

Позоришна представа ,,Краљевић Марко и Муса Кесеџија” инспирисана је епском причом о историјском двобоју Марка и Мусе која се стотинама година преноси са колена на колено.

Марко Краљевић у овој причи тражи великог непријатеља Мусу Кесеџију. На путу са својим Шарцем среће разноразне ликове: Вилу Равијојлу, чобаницу, старца Фочу… У спектакуларној борби са Мусом Кесеџијом на крају наравно побеђује Марко Краљевић.  Представу прати музика која је специјално снимљена за ову представу, а глумци драмског студија играју у веродостојним  прекрасним костимима.

Ово је једна врло динамична савремена представа. Позоришна група драмског студија Центра за културу, је кроз радосну игру водила борску публику до логичног краја, до победе добра над злим.

На крају представе борска публика је младе и талентоване глумце драмског студија Центра за културу наградила једним великим аплаузом.


 

Scroll to Top