Ко то тамо прља – представа за децу

Овогодишња ”Дечја недеља” je другачија од свих претходних. У читавој Републици Србији se обележava од 5. до 11. октобра под слоганом ”Подељена срећа два пута је већа”.

Установа ,,Центар за културу града Бора“ организовала је 10. октобра 2020. године три позоришне представе за децу ,,Kо то тамо прља“ – Una Saga Serbica  у сали биоскопа ,,Звезда“ са почетком у  10 сати, у 11 сати и у 12 сати. Улаз је био слободан. А представе су биле за  децу предшколског и млађег школског узраста.

У представи играју: Бојан – Урош Јовчић, Никола Ранђеловић, Јеца – Маја Лукић, Балерине (солисткиње ансамбла Una Saga Serbica), Вила Добрић – Јелена Давидовић, Вила Прљавић – Марија Михаиловић

„Kо то тамо прља“ је интерактивна музичка представа са елементима плесних секвенци, које имају за циљ да кореорепетицијама подвуку сугерисану идеју. Kроз игру представа суптилно треба да подвуче идеју одговорности према заједничком (граду, месту живљења) и неопходност уредности и хигијене. Представа користи публику (децу) као саучесника у игри и методама театра форум наводи на извођење закључка, који се потом драмски игра. Представа је саставни део кампање „Не прљај. Немаш изговор!“, коју су осмислили и воде СББ, Тотал ТВ и СББ Фондација.

Установа ,,Центар за културу града Бора“ је у складу са препорукама Владе Републике Србије и Кризног штаба, редуковала број слободних места  у биоскопу ,,Звезда”  на  220 места по програму. Нови план седења омогућио је да посетиоци одржавају прописану дистанцу. Сви посетиоци су дужни да носе заштитне маске и држе прописану дистанцу за време боравка у биоскопу ,,Звезда”. Обавезно је било и  мерење температуре свим посетиоцима, дезинфекција руку и пролазак кроз дезо-баријеру на уласку у биоскоп.


 

Scroll to Top