Концерт „Фрулом (од дрвета) чувам своје корене“

Данас је у камерној сали Музичке школе одржан годишњи концерт школе фруле на коме су се представили  полазници наше радионице предвођени ментором Стефаном Радовановићем. Ова школа основана је са циљем да се очува свирање на традиционални инструментима- фрули, дудуку и гајдама.

Уз подршку Министарства културе Републике Србије и града Бора, наша школа је за веома кратко време постала једна од најбројнијих  у Србији. Ово је веома успешна година за наше полазнике што приказују сјајни резултати постигнути на Републичком такмичењу фрулаша у Прислоници “Ој Мораво”. Публика је уживала у традиционалним српским и влашким нумерама изведеним на фрули и дудуку. Фрулаше су пратили музички педагог Александар Губијан и Немања Шалака.

Пригодним говором концерт је затворио директор Установе “Центар за културу града Бора” Даниел Чорболоковић истичући важност очувања традиције и постојања радионице овог типа. Тим поводом захвалио се Министарству културе Републике Србије и Граду Бору на неизмерном доприносу у реализацији овог и сличних пројеката које су од изузетне важности за развој културе града Бора и шире.


Scroll to Top