КОНЦЕРТ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА „МОНК“

У суботу, 2. децембра 2023. године у сали Музичке школе са почетком у 19 сати, Боранима ће се представити ансамбл „Монк“ који активно свира од 2022. године. Овај камерни ансамбл оријентисан је ка интерпретацији модерне, примењене, постмодерне и world музике. Улаз је слободан.

Ансамбк „Монк“ основан је по завршетку студија на Факултету музичке уметности у Београду, а састав чине: кларинетиста Владимир Станишић, професор у МШ “Ватрослав Лисински” и хонорарни сарадник Београдске Филхармоније, виолиниста Војин Алексић, професор у МШ “Владимир Ђорђевић”, и паушални члан Београдске филхармоније и пијаниста Растко Павловић, студент мастер академских студија на ФМУ у класи проф. Владимира Милошевића.

Окупили су се са циљем да представе уметничку музику кроз утицај плесних, џез и етно мотива, као и интерпретације етаблираних, али и неафирмисаних домаћих композитора. Ансамбл је у досадашњем раду имао прилике да наступи на АРЛЕММ фестивалу у Ариљу, кроз едукативно-плесну представу “Како се слуша концерт” у сарадњи са водитељем Милошем Миловановићем и играчицом Јованом Стојић, као и на фестивалима “БЛИСС” у Горњем Милановцу, “Калеидоскоп културе” у оквиру платформе “Нови Сад – европска престоница културе 2022”, и “Метаорлд” у Биоскопу Балкан у Београду. У сарадњи са плесним ансамблом “НЕУТ” су премијерно на “Конденз” фестивалу у Галерији Културног центра Београда извели инструментално-плесни перформанс под називом “1002. Ноћ” базиран на мотивима “Прича из 1001. ноћи”, а на музику Николаја Римског-Корсакова.

ПРОГРАМ:

Арам Хачатуријан: Трио за кларинет, виолину и клавир

I. Andante con dolore, molto espressione
II. Allegro
III. Moderato

Ђан – Карло Меноти: Трио за кларинет, виолину и клавир

I. Capriccio
II. Romanza
III. Envoi

Игор Стравински: Прича о војнику

II. Војникова виолина
III. Мали концерт
IV.Танго – Валцер – Регтајм
V. Ђавољи плес

Scroll to Top