ЗАЈЕДНИЧКИ КОНЦЕРТ КУД-А „БОР“ И ЦНКН „КОРЕНИ“

Центар за нематеријално културно наслеђе „Корени“, синоћ је у препуној сали Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“  одржао  Завршни концерт народних игара и песама, на коме су посетиоци могли да уживају у традиционалним играма и песмама.

Програм су отворили најмлађи учесници концерта, почетна дечја група млађег узраста Центра за нематеријално културно наслеђе „Корени“, који су својим изласком на сцену, већ при првим корацима разгалили срца публике. Поред најмлађе групе на сцени Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ придружили су се чланови старије почетне групе, дечјег ансамбла и омладинског ансамбла.

ЦНКН „Корени“ у завршници своје 44.  уметничке сезоне премијерно су извели кореографију под називом „Грнчари“ аутора Јордана Јаникијева, за коју је музику написао Генчо Генчев. Публика није крила одушевљење овим музичко-сценским надигравањем.

Културно уметничко друштво „Бор“ као саставни део Установе „Центар за културу града Бора“, својим атрактивним кореографијама Првог извођачког ансамбла, познатог кореографа Бранка Марковића и Зорана Катића, Народним оркестром и солистима употпунило садржајан културно уметнички програм.

Круна сарадње ова два друштва, представља кореографија „Игре из Источне Македоније“ у извођењу првог извођачког ансамбла ЦНКН „КОРЕНИ“ у пратњи Народног оркестра КУД-а „Бор“.

Уједињени у мисији очувања културе, традиције уметничке игре, уметнички директор ЦНКН „Корени“ Перислав Дуцић и уметнички руководилац КУД-а „Бор“ Драган Петровић, синоћним концертом најавили су успешну сарадњу ова два Културно- уметничка друштва, која ће се у будућности подићи на још виши ниво.


Синоћњим концертом, КУД „БОР“ наставио је низ концерата, као и програма Установе „Центар за културу града Бора“ у летњем периоду, те вас овом приликом још једном позивамо на летњи концерт КУД -а „БОР“ у уторак 21. јуна 2022. године, који ће се одржати на платоу Дома културе, са почетком у 19 часова. Концерту ће претходити свечани дефиле учесника улицом Моше Пијаде у 18 часова.

 

 

Scroll to Top