ЖИКИНА ШАРЕНИЦА У БОРУ

На платоу Дома културе у Бору, у оквиру Борског културног лета 24. августа 2013.године од 9 часова гостовао је Жика Николић и емисија „Жикина шареница“. Како је циљ овакве емисије промоција борског краја, туристичких потенцијала и лепота које наша општина има, у реализацији саме емисије ангажован је велики број учесника из Бора и околине. У музичком делу програма наступао је Ренато Хенц.
У ,,Жикиној шареници” гледаоци и посетиоци су могли да виде представљање културно-уметничког друштва ,,Бор“ са кореографијом ,,Влашке игре“ и културно-уметничког друштва ,,Бранислав Нушић“ из Шарбановца са играма из Црне реке.
Поред културно-уметничких друштава учешће у ,,Жикиној шареници“ су узели и Стефан Радовановић, финалиста ,,Шљивика“ са музичком нумером ,,Балада“ коју свира на дудуку, Зорица Дудејевић са песмом ,,Чини ми се да се чује\“, Јела Маријановић са песмом ,,Дођи драга на дубраву“, Немања Павловић и оркестар културно-уметничког друштва ,,Бор“ са нумером ,,Коло“ и Неда Петровић са оркестром културно-уметничког друштва ,,Бор“ и нумером ,,Удаде се Јагодо“.
Поред изворне песме и игре у овој емисији смо могли да видимо и Миљану Николић, младу Боранку са француском песмом ,,Волим живот“, ученика Музичке школе ,,Миодраг Васиљевић“ са виолином, младе репере из Бора као и модну ревију ,,Тканица“ коју је представила Сузана Мијић, дипломирани етнолог из Музеја рударства и металургије Бор.
Поред богатог културног садржаја и приказивања народне традиције гледаоци су могли да виде и туристичке потенцијале Бора, и то снимак из зоолошког врта, кафеа у руднику, јами, рударско-топионичарски басен Бор. Затим су могли да погледају пределе из Злотске пећине, Дубашнице, Брестовачке бање, Борског језера као и прелепе пределе Црног Врха и новоизграђеног скијалишта на Црном Врху о чему су говорили представници рударско-топионичарског басена Бор, локалне самоуправе и установа културе и туризма.


Scroll to Top