Смешна бајка одушевила београдску публику

Драмски студио за децу Установе „Центар за културу општине Бор“ гостовао је у понедељак 19. новембра у београдском  позоришту Дадов и одушевио поклонике сценске уметности главног града.Талентовани  млади глумци  представили  су се београдској публици комадом „Смешна бајка“. Био је то први наступ једне борске позоришне трупе у историји града бакра у    престоничком позоришту. Смешна бајка добро је загрејала дланове публике у препуној сали Дадова, а добар глас врло брзо је измамио симпатије посетилаца али и руководства најстаријег омладинског позоришта у Србији. Сем сценског наступа, присутни су били одушевљени и раскошним костимима. У публици је био и велики број људи пореклом из Бора, који нису крили одушевљење и понос због одличног наступа талентованих глумаца на даскама које живот значе.

Као увертира запаженом наступу борске позоришне трупе била је посета Позоришту на Теразијама и Народном позоришту. Полазнике Драмског студија угостили су  познати глумац Владан Савић, директор Балета Константин Костјуков и продуцент Балета Гојко Давидовић. У друштву великана, којима изражавамо неизмерну захвалност, имали су прилику да прошетају холом националног театра, виде малу и велику сцену, пробу балетских играча, хорску салу, као и радионице за израду костима и обуће, у којима наступају прваци српског глумишта. Била је то прилика и за разговор са изузетно љубазним домаћинима, који су имали времена и за фотографисање са  надама позоришног заната. Борска позоришна трупа била је одушевљена и  ентеријером позоришта на Теразијама. За све њих ово је била прва посета најпопуларнијим театрима у Србији, а за неке од најмлађих и први одлазак у Београд.

Представа Смешна бајка настала је пре непуних годину дана. Премијера овог комада била је изведена пред борском публиком крајем децембра прошле године. Неколико месеци касније Смешна бајка одушевила је и публику у Кладову. У представи Смешна бајка наступа петнаесторо глумаца.

Након шест сезона рада са полазницима Драмског студија у Бору ваља истаћи да се њихови запажени наступи нису  догодили случајно. Поносни смо што од самог почетка при одабиру није прављена селекција. Свако ко је желео да се опроба у игри на сцени пружена је шанса.  Прво наредно представљање борска публика може да очекује уочи Нове године. Биће то наступ најмлађе групе с представом Потрага за Деда Мразом.

 


 

 

 

Scroll to Top