Гостовање дечјег извођачког ансамбла КУД-а „Бор“ на Интернационалном фестивалу фолклора „Јесења бајка“ у Прагу

Културно уметничко друштво „Бор“, као саставни део Установе „Центар за културу града Бора“, из године у годину својим континуираним радом и едукацијом млађих генерације кроз своје секције, марљиво ради на очувању традиције свог народа и подизању свести о значају фолклора, нарочито међу млађом популацијом.
Својим сталним присуством на фолклорној сцени кроз разне манифестације, фестивале, едукативне радионице, концертне активности и др, како у Р. Србији тако и иностранству, КУД „Бор“ наставља своју мисију чувара традиције и достојног представника своје земље и Града Бора.
Након неколико учешћа на фестивалима у овој години и организације  међународног фестивала фолклора „Златно Коло“ у Бору ове године, КУД „БОР“ је своју ризницу гостовања употпунило овог месеца учешћем дечјег извођачког ансамбла на Интернационалном фестивалу фолклора „Јесења Бајка“, које се одржало овог месеца у Прагу. Чланови нашег Ансамбла представили су се играма из Шумадије и Влашким играма, заједно са ансамблима из Словачке, Естоније, Норвешке, и Мексика. Наши малишани поново су побрали бројне симпатије својим наступом и добили као највећу награду, громогласне аплаузе свих присутних.


 

 

 

 

 

Scroll to Top