Годишњи концерт дечијих група КУД-а ,,БОР“

Kултурно-уметничко друштво ,,Бор“ и Установа ,,Центар за културу града Бора“ наставили су традицију одржавања новогодишњих концерата.

10. децембра 2019. године у сали Музичке школе „Миодраг Васиљевић“ са почетком у 19 сати публика је уживала у концерту у коме су се представили најмлађи чланови фолклорног ансамбла (школе фолклора) и дечји извођачки ансамбл, а који је водила Симонида Гаврић.

Школа фолклора– извођачки састав представила се народним песмама и играма Србије и то: ,,У Милице дуге трепавице“, ,,Вишњичица род родила“, ,,Ал` су лепе старчевачке секе“, ,,Еј Боже секо“, ,,Мало коло/Коло води Васа“, ,, Разгранала грана јоргована“, ,,Пошла ми Милка“, ,,Јежоле дражоле“, ,,Иди кући обуци се“, ,,Дивна, Дивна“, ,,Крушке јабуке шљиве“, ,,Кад се циго зажели“, жумберачко коло и двојак.

Дечији извођачки Ансамбл се представио  играма из Груже, влашким играма ,,Ај âн уорă а-кума туоц“ и играма из Лесковачког Поморавља „Поведи ми Оро“.

Певачка група дечијег извођачког ансамбла представила се  нумерама „ Пољем се вија“, „Што тај сокак  на акранфил мирише“ и „Посади деда големата њива“.

На концерту наступили су и специјални гости, наше младе наде солисти на хармоници Немања Шалака и Марко Николић који су свирали Царевчево коло, Прелаз коло,  као и солисткиња на фрули Наталија Павловић  која је свирала Коштрељка коло. Концерт је пратила члан омладинског оркестра на виолини Марија Димитријевић је заједно са народним оркестром културно-уметничког друштва ,,БОР“.

Поред  дечијих ансамбала, на концерту наступити су и гости концерта, ученице првог и четвртог разреда издвојеног одељења балетске школе „Лујо Давичо“ у Бору и представиле се нумером „Валс“ – композитор Ј. Штраус.

Препуна сала Музичке школе наградила је младе наде културно-уметничког друштва ,,БОР“ на крају концерта једним великим аплаузом.


 

 

Scroll to Top