ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ЕТНО-РАДИОНИЦЕ УСТАНОВЕ „ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРАДА БОРА“

Годишњи концерт полазника етно-радионице Установе „Центар за културу града Бора“ одржаће се 06.12.2021. у сали биоскопа „Звезда“ са почетком у 19 сати.

Програм концерта Етно радонице је разноврстан. Етно групе „Ђурђевак“ и „Љубичице“, као и солисти Нађа Козић, Наталија Божић и Анђелија Черкасов представиће тридесет три традиционалне изворне песме.

Репертоар  Етно радионице Установе“Центар за културу града Бора“, негује традицију Тимочке крајне, и са пуно љубави изводи песме из Македоније, Косова, Централне Србије и Бугарске.

Како је крај године традиционално резервисан за сумирање свих активности, резултата и успеха, са поносом можемо рећи  да је за полазнице етно радионице под диригентском палицом Тамаре Глишић, 2021. година, била година награда и фестивала! Полазнице Етно-радионице учествовале су на манифестацији „Михољски сусрети села“ и освојиле прво место у категорији групе певача,  Наталија Божић проглашена за најбољег вокалног солисту, док је Анђелија Черкасов,добитник специјалне награде на 8. Вокалном етно фестивалу младих у Неготину. Жири састављен од наших познатих етно-музиколога, нису штедели речи хвале за нашу етно радионицу! На 6. Републичком такмичењу у певању традиционалних песама, полазнице етно радионице оствариле су сјајне резултате, док је наша драга Тамара Глишић добила посебну награду за очување традиције и неговање аутентичног начина живота. Учествовање на манифестацији „Вишњићеви дани“ и затварање Свечане академије у Шиду, још једна је круна њиховог успеха.

Публика широм Србије, препознала је њихов труд и рад, а грађани Бора, имаће прилику да уживају у њиховом таленту и анђеоским гласовима  06.12.2021. године у сали биоскопа „Звезда“ са почетком у 19 сати. Слободан улаз!

 

 

Scroll to Top