„БОРСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2023“

Установа „Центар за културу града Бора“ организује традиционалну манифестацију „Борско културно лето“ која ће бити одржана од 1. до 31. августа 2023. године. Овогодишње „Културно лето“ донеће разнолик и занимљив програм, прилагођен свим генерацијама, испуњен музиком, игром и традицијом.

Свечано отварање манифестације биће уприличено уз звуке трубачког оркестра – учесника завршне смотре у Гучи. Нашу најмлађу публику очекује права летња позоришна авантура јер су уторак и четвртак  резервисани дани за дечје позоришне представе .

Бор ће 18-тог августа постати место сусрета ансамбала из различитих земаља на међународном фестивалу „Златно коло“. Кроз игру и песму, ови ансамбли ће нам представити своју културу, што је идеална прилика за упознавање других обичаја и подстицање пријатељства и међународне сарадње.

За љубитеље традиције, културног наслеђа и богатих традиционалних игара, припремили смо два посебна догађаја у оквиру Борског културног лета. Традиционална манифестација „Брестовачка бања“ биће одржани 19. августа, док ће „Сабор игре у Слатини“ бити организован 29. августа.

Такође, на платоу Дома културе, представиће се полазници школе фруле и етно радионице Установе “Центар за културу града Бора”, који ће вас очарати својим талентом и извођењима. Локална удружења Културно-уметничка друштва „Ново Селиште“ и „Удружење пензионера града Бора“ представиће се својим програмима.

Организатор је Установа „Центар за културу града Бора“. Покровитељ манифестације  Град Бор.

 

Scroll to Top