Трајање (мин):
Година:
Земља:
Режисер:
Улоге:
На репертоару од:
Време пројекције:
Жанр:

Синопсис

Установа ,,Центар за културу града Бора“ припремила је за наредни период  богат програм намењен свим узрастима.

Несумњиво најзначајнији догађај ове године је промоција монографије ,,Бор и околина“. Аутор овог дуго очекиваног капиталног издања је дипломирани историчар Слободан Љ. Јовановић, а издавачи Град Бор и Установа ,,Центар за културу града Бора“. Промоција ће бити одржана 13. децембра, када обележавамо и 155 година самосталности борске општине.

Поводом обележавања Дана града Бора традиционално организује свечану академију која ће бити одржана 3. октобра у сали Музичке школе са почетком у 12 сати. У оквиру октобарских свечаности, истог дана у вечерњим термину, у биоскопу ,,Звезда“ Боране очекује концерт Стевана Анђелковића у 20 сати.

За љубитеље позоришне уметности сезону отвара спектакуларна  позоришна представа Атељеа 212 ,,Ноћна стража“ 10. октобра у сали музичке школе у 20 сати. За најмлађе драмски студио за децу наше Установе припрема премијеру позоришне представе ,,Принцеза фина Жозефина“ 29. октобра у сали Музичке школе у 19 сати.

Љубитеље седме уметности највише ће обрадовати вест да биоскоп ,,Звезда“ у другој половини октобра поново почиње са радом. Премијерно ће бити приказан филм ,,Војна академија 5“. Пошто је Установа ,,Центар за културу града Бора“ успела да купи дигитални пројектор, борска публика ће у наредном периоду уживати у свакодневним пројекцијама најновијих филмских остварења, како за одрасле тако и за децу.

Почетком новембра у госте нам долазе популарни глумци театра ,,Бошко Буха“ са позоришном представом ,,Госпођа министарка“. Драмски студио за децу наше Установе публици представља још једну премијеру позоришне представе ,,Бајка о бајкама“ 24. новембра у сали Музичке школе у 19 сати.

За поклонике народног стваралаштва припрема се јубиларни 15. Фестивал влашке изворне песме који ће се одржати 29. новембра у Музичкој школи у 19 сати.

До краја године Борани ће бити у прилици да виде још две позоришне представе за одрасле, и то: 27. новембра позоришну представу ,,Љубав на сеоски начин”, позоришта ,,Славија“ и 5. децембра позоришну представу ,,Hotline”. Установа ,,Центар за културу града Бора“ мисли и на најмлађе житеље нашег града, те традиционално организује манифестацију ,,Улица дечијег осмеха“ која ће бити одржана 24. децембра испред Дома културе. Тога дана, у вечерњем термину, малишани ће уживати у новогодишњој представи ,,Мики Маус и новогодишњи хаос“ у музичкој школи у 19 сати.

Културно уметничко друштво ,,Бор“ традиционално ће 10. децембра одржати годишњи концерт млађих узраста КУД-а ,,БОР” и 12. децембра завршни годишњи концерт извођачких ансамбала КУД-а ,,БОР” у сали Музичке школе.

Едукативне радионице наше Установе веома успешно раде, због чега често добијају позиве за гостовања у другим срединама. Етно радионица Центра за културу 11. октобра  гостује  у Тополи на 56. Опленачкој берби и Сабору изворног народног стваралаштва. Драмски студио за децу одиграће представу за децу ,,Бубица“ 31. октобра у Кладову и почетком новембра у Аранђеловцу.

Поред својих редовних активности веома често Установа пружа техничку подршку бројним институцијама, установама и удружењима, које без наше помоћи не би могле успешно да реализују своје програме.

Додатне информације

Тренутно у биоскопу

Scroll to Top