БЕОГРАДСКИ КАМЕРНИ ОРКЕСТАР И МИЛОШ ПЕТРОВИЋ

У петак, 27. октобра 2023. у сали Музичке школе са почетком у 19 сати Боранима ће се представити Београдски камерни оркестар  и виолиниста Милош Петровић. Овај сјајни састав,  поносно и са дубоким поштовањем, целовечерњи концерт посвећује Бобани Момчиловић Величковић, некадашњој репрезентативки Србије у стрељаштву.

Београдски камерни оркестар је основан 2021. године од стране руководиоца и концертмајстора Миљане Поповић Матерни. Под вођством диригента и уметничког руководиоца Данијела Гајса, и уз стално гостујућег концертмајстора и солисту Станка Мадића, оркестар је брзо стекао светско признање и углед.

Оркестар је остварио значајне уметничке сарадње, укључујући наступе са светски познатим солистима као што су Camilla Nyllund, sir Peter Rose, Juan Diego Flores, Albrecht Mayer, Daniel Hope, Arthur Horing и други.

Част да оркестар наступа две године заредом на интернационалном фестивалу у Бриксену (Италија) као и Божићним концертима „Зимска прича“ у Хамбургу у једној од најпрестижнијих сали света – Elbphilharmonie, сведоче о високом нивоу музичког извођаштва и уметничке изражајности оркестра.

Београдски камерни оркестар је од децембра 2022. године резидентни оркестар Коларчеве задужбине у Београду, наше најеминентније сале у Србији, што додатно потврђује њихову улогу у обогаћивању музичке сцене Србије и шире.

Организатори концерта су Министарство културе Републике Србије, Установа „Центар за културу града Бора“ и ОМШ „Миодраг Васиљевић“ Бор . Добро дошли!

 

Scroll to Top