Radionice

Dečija likovna kolonija “Duga”

U organizaciji Ustanove “Centra za kulturu grada Bora”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RS i grada Bora, od 10-12.septembra 2021. godine realizovan je projekat dečija likovna kolonija “Duga”. Tokom ove trodnevne manifestacije, koja je održana na tri lokacije (grad Bor, Lazarev kanjon, Borsko jezero), učestvovalo je 33 polaznika: korisnici dnevnog boravka za osobe ometene u Read the full article…

LIKOVNA KOLONIJA “DUGA”

U organizaciji Ustanove “Centra za kulturu grada Bora”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva Republike Srbije od 10.09. do 12.09.2021. održava se likovna radionica “Duga”. Učesnici: Korisnici Centra “Mozaik” iz Bora, polaznici likovne radionice Ustanove “Centra za kulturu grada Bora”, kao i učenici osnovnih i srednjih škola iz Bora.

Nastup etno-radionice “Centra za kulturu grada Bora” održan 15.08.2021

Grad Bor je uz još šest opština u okruženju bio domaćin velikog međunarodnog takmičenja “Borsko-Braničevski GAGA reli 2021”, u auto moto sportu. Etno-radionica “Centra za kulturu grada Bora” svojim nastupom obogatila je kulturno-umetnički program.

Slava hrama uspenja Presvete Bogorodice u Minićevu 28.08.2021.

Nastup etno radionice “Centra za kulturu grada Bora” u Minićevu, a povodom obeležavanja slave Hrama Uspenje Presvete Bogorodice. Polaznice naše etno radionice sada već tradicionalno nastupaju za Veliku Gospojinu.  

Koncert KUD-a”Bor “i etno radionice “Centra za kulturu Bor”

U okviru borskog kulturnog leta na platou Doma kulture 30.avgusta 2021. je održan koncert KUD-a Bor i etno radionice Ustanove “Centar za kulturu grada Bora”. KUD “Bor” je posetiocima predstavio mlađi  ansambl, orkestar i vokalne soliste. Etno radionica je odabranim narodnim kompozicijama prisutne provela kroz raskoš narodne melodije iz svih krajeva naše zemlje .

“SABOR IGRE” Slatina 2021

U Slatini je 29.avgusta održana tradicionalna manifestacija “Sabor igre”. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije ovogodišnje saborovanje bilo je revijalnog karaktera. Ova smotra, koja beleži više od tri decenije postojanja uspela je da kvalitetnim sadržajem očuva duh i osnovu svoje pokretne ideje. A to je, uživanje u pesmi, igri i svirci. Okupili su se učesnici iz različitih Read the full article…

Proba KUD-a “Bor”

Ovo su naši najmlađi članovi KUD-a Bor. Delić atmosfere sa sinoćne probe. Osmesi na licu i neodoljiv sjaj u očima su naša motivacija i najveća nagrada.  Vidimo se na završnom koncertu u decembru.

Sjajan rezultat i vrlo zapažen nastup etno radionice Ustanove “Centar za kulturu grada Bora”

Sjajan rezultat i vrlo zapažen nastup etno radionice Ustanove “Centar za kulturu grada Bora”. Anđelija Čerkasov, član etno radionice “Centra za kulturu Bor” dobitnik je specijalne nagrade za najbolje izvedenu vlašku pesmu, na nedavno održanom 8. Vokalnom etno festivalu mladih u Negotinu. Žiri sastavljen od naših poznatih stručnjaka-etnomuzikologa: dr Zlata Marjanović, profesor Zoran Bogdanović i Read the full article…

Kulturno-umetničko društvo “Bor”

Posle duže pauze, izazvane pandemijom, Kulturno-umetničko društvo “Bor” je ponovo na okupu! Najpre su sa radom krenuli orkestar i izvođački ansambl, a potom su im se pridružile i naše najsjajnije zvezdice – mlađi ansambl. Željno iščekujemo prvi veliki koncert! Do tada, oni će marljivo raditi  snevajući gromoglasne aplauze od strane svoje verne publike.

Veliki uspeh frulaša iz Bora na republičkom takmičenju u Prislonici

Na nedavno održanom 34. republičkom Saboru frulaša u Prislonici Stefan Radovanović iz Bora je sa svojim učenicama iz škole tradicionalnih instrumenata, čiji je osnivač naša Ustanova, postigao zapažene rezultate. Prenosimo vam divan tekst, koji je napisala na NG Portalu novinarka Suzana Mihajlović Jovanović, iskreno zadivljena rezultatima našeg Stefana Radovanovića. ČUVAJU VLAŠKI MELOS OD ZABORAVA: FRULAŠI Read the full article…