Радионице

Дечија ликовна колонија “Дуга”

У организацији Установе “Центра за културу града Бора”, а под покровитељством Министарства културе РС и града Бора, од 10-12.септембра 2021. године реализован је пројекат дечија ликовна колонија “Дуга”. Током ове тродневне манифестације, која је одржана на три локације (град Бор, Лазарев кањон, Борско језеро), учествовало је 33 полазника: корисници дневног боравка за особе ометене у Read the full article…

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА “ДУГА”

У организацији Установе “Центра за културу града Бора”, а под покровитељством Министарства Републике Србије од 10.09. до 12.09.2021. одржава се ликовна радионица “Дуга”. Учесници: Корисници Центра “Мозаик” из Бора, полазници ликовне радионице Установе “Центра за културу града Бора”, као и ученици основних и средњих школа из Бора.

Наступ етно-радионице “Центра за културу града Бора” одржан 15.08.2021

Град Бор је уз још шест општина у окружењу био домаћин великог међународног такмичења “Борско-Браничевски ГАГА рели 2021”, у ауто мото спорту. Етно-радионица “Центра за културу града Бора” својим наступом обогатила је културно-уметнички програм.

Слава храма успења Пресвете Богородице у Минићеву 28.08.2021.

Наступ етно радионице “Центра за културу града Бора” у Минићеву, а поводом обележавања славе Храма Успење Пресвете Богородице. Полазнице наше етно радионице сада већ традиционално наступају за Велику Госпојину.  

Концерт КУД-а”Бор “и етно радионице “Центра за културу Бор”

У оквиру борског културног лета на платоу Дома културе 30.августа 2021. је одржан концерт КУД-а Бор и етно радионице Установе “Центар за културу града Бора”. КУД “Бор” је посетиоцима представио млађи  ансамбл, оркестар и вокалне солисте. Етно радионица је одабраним народним композицијама присутне провела кроз раскош народне мелодије из свих крајева наше земље .

“САБОР ИГРЕ” Слатина 2021

У Слатини је 29.августа одржана традиционална манифестација “Сабор игре”. Због неповољне епидемиолошке ситуације овогодишње саборовање било је ревијалног карактера. Ова смотра, која бележи више од три деценије постојања успела је да квалитетним садржајем очува дух и основу своје покретне идеје. А то је, уживање у песми, игри и свирци. Окупили су се учесници из различитих Read the full article…

Проба КУД-а “Бор”

Ово су наши најмлађи чланови КУД-а Бор. Делић атмосфере са синоћне пробе. Осмеси на лицу и неодољив сјај у очима су наша мотивација и највећа награда.  Видимо се на завршном концерту у децембру.

Сјајан резултат и врло запажен наступ етно радионице Установе “Центар за културу града Бора”

Сјајан резултат и врло запажен наступ етно радионице Установе “Центар за културу града Бора”. Анђелија Черкасов, члан етно радионице “Центра за културу Бор” добитник је специјалне награде за најбоље изведену влашку песму, на недавно одржаном 8. Вокалном етно фестивалу младих у Неготину. Жири састављен од наших познатих стручњака-етномузиколога: др Злата Марјановић, професор Зоран Богдановић и Read the full article…

Културно-уметничко друштво “Бор”

После дуже паузе, изазване пандемијом, Културно-уметничко друштво “Бор” је поново на окупу! Најпре су са радом кренули оркестар и извођачки ансамбл, а потом су им се придружиле и наше најсјајније звездице – млађи ансамбл. Жељно ишчекујемо први велики концерт! До тада, они ће марљиво радити  сневајући громогласне аплаузе од стране своје верне публике.

Велики успех фрулаша из Бора на републичком такмичењу у Прислоници

На недавно одржаном 34. републичком Сабору фрулаша у Прислоници Стефан Радовановић из Бора је са својим ученицама из школе традиционалних инструмената, чији је оснивач наша Установа, постигао запажене резултате. Преносимо вам диван текст, који је написала на НГ Порталу новинарка Сузана Михајловић Јовановић, искрено задивљена резултатима нашег Стефана Радовановића. ЧУВАЈУ ВЛАШКИ МЕЛОС ОД ЗАБОРАВА: ФРУЛАШИ Read the full article…