ЧАРОБНИ КОЛАЧ

Поводом прославе Дана града, Установа “Центар за културу града Бора” приређује дечју позоришну представу  “Чаробни колач” . Представа ће бити одржана 04.10.2021. у сали биоскопа “Звезда” у 10 сати за децу предшколског узраста и 12 сати за млађе основце.  Установа “Центар за културу града Бора”, традицонално обележава дечју недељу, и наше најмлађе награђује бесплатном представом “Чаробни колач”.

У складу са препорукама Владе Републике Србије и Кризног штаба посетиоци су дужни да носе заштитне маске и држе прописану дистанцу.

Играју:
Пралина и Лавинија: Моника Ромић / Светлана Лазаревић*
Висња: Ивана Вукчевић / Јелена Живковић
Јагода: Анита Петковић
Мацак Момчило: Урош Милојевић / Никола Угриновић*
Музика: Дејан Пејовић Пеја–бенд Дибидус
Сонгове снимили: специјални гости Тијана Дапчевић, Ниггор, Пеја Дибидус и глумачка екипа “Колача”.
Текст: Кристина Гавран
Фото: Сале Јанцевич
Костим, сцена и режија: Моника Ромић

Власница посластичарнице, Пралина, бивша чаробница, почела је да све заборавља. Заборавила је где су јој капа и варјача, заборавила је где је ставила орахе, заборавила је чак и тајни састојак од ког се прави Чаробни колач за Дан смеха, који се приближава. Пралина и њене помоћнице, Јагода и Вишња, су забринутре због тога, јер становници тог града насмејани су и срећни читаве године уколико поједу бар комадић Чаробног колача.
Истовремено, Лавинија, зла чаробница, украде Пралинину чувену књигу с рецептима са идејом да уништи Дан смеха.

Јагода и Вишња крећу у потрагу за књигом с рецептима. Сретну Лавинијиног мачка Момчила, који обожава Пралинине колаче, као и сви остали у том граду.
Да ли ће им Момчило помоћи да га пронадју?

Да ли ће се Пралина сетити тајног састојка за Чаробни колач?

Да ли ће Лавинија открити да је добра у нечему а да није зло?

Шта ће се десити кад се открије да су Пралина и Лавинија сестре близнакиње?

Наравно, Дан смеха ће бити спасен, побеђује добро над злим и прича се завршава хапиендом.

Представа је врло едукативна, говори о важности љубави, о пријатељству, о томе како открити шта је оно у чему смо добри.

Такође, кроз комуникацију публике и мачка Момчила, представа је изузетно интеркативна, деца учествују, такмиче се у смеху и одлучују како решити проблеме у представи.