Традиционална манифестација „Сусрети села 2014“

Установа ,,Центар за културу општине Бор’’ под покровитељством општине Бор 53. пут за редом ове године организовала је ,,Сусрете села општине Бор“, традиционалну манифестацију изворног народног стваралаштва.
Традиционална манифестација „Сусрети села 2014“ започела је 04. апpила 2014. године у селу Бучје, сусретом између културно – уметничког друштва „Стол“ из Бучја и културно – уметничког друштва „Полет“ из Метовнице.
Учешће на манифестацији узима девет сеоских културно – уметничких друштава и то:

–       културно-уметничко друштво  „Полет“ из Метовнице

–        културно-уметничко друштво „Бранислав Нушић“ из Шарбановца

–        културно-уметничко друштво „Ђидо“ из Брестовца

–        културно-уметничко друштво „Стол“ из Бучја

–        културно-уметничко друштво „Кривељ“из Кривеља

–        културно-уметничко друштво „Бранко Олар“ из Слатине

–        културно-просветно друштво „Петар Јенић“ из Оштреља

–        културно-уметничко друштво „Петар Радовановић“ из Злота

–        културно-уметничко друштво „Милан Васић Перица“ из Доња Беле Реке.

Mанифестација „Сусрети села 2014“   се одвијаjу по принципу 2 пута домаћин и 2 пута гост, укупно је реализовано 18 сусрета и завршна манифестација која ће бити  одржана 21. 6. 2014. год. у селу Слатина. Кроз ове програме приказано је девет различитих обичаја на тему „Магијска пракса у животном циклусу становништва околине Бора“ као и девет изложби са темом „Орнаментални мотиви на дрвеном покућству становништва околине Бора“. Одржан је и квиз знања на тему „Село и град природа, историја и култура борског краја“.

Кроз ове програме учешће је узело око 900 учесника, от тога 380 учесника дечијег узраста. Програме је пратило око 6000 гледалаца.

Победник манифестације је КУД „Ђидо“ из Брестовца – 897 поена, друго место деле КУД „Стол“ из Бучја  и КПД „Петар Јенић“ из Оштреља са по 894 поена а треће место је припало КУД „Бањица“ из Кривеља са 893 поена.

У реализацији програмског дела манифестације ,,Сусрета села општине Бор“  учешће је  поред Установе „Центар за културу општине Бор“ као организаторa узео и програмски савет манифестације  ,,Сусрета села општине Бор“  који ради при Установи.

Покровитељ манифестације је Општина Бор.  Медијски покровитељ телевизија Бор.


 

Scroll to Top