“Тома” – импресионистички портрер Томе Здравковића

На репертоару биоскопа „Звезда“, у периоду од 14. октобра до 19.октобра, можете погледати следеће филмове: филм “Тома” у 16 сати, филм “Веном 2” у 19 сати и филм “Последњи двобој” у 21 сат. Понедељак и среда су нерадни дани, осталим данима пројекције се одржавају редовно. Цена улазнице 300,00 динара. Сваког уторка је филмски дан у биоскопу и цена улазнице је 250,00 динара.  Благајна биоскопа ради од 16 до 21 сат.

Телефони за информације су следећи:

– Центар за културу – 030/424 – 546 од 8 до 14 сати.

– Биоскоп „Звезда“ – 030/421 – 259 од 16 до 21 сат.

Напомена: Биоскопски репертоар је подложан променама.У складу са препорукама Владе Републике Србије и Кризног штаба, број слободних места у биоскопу ,,Звезда” редукован је на 50% капацитета по пројекцији.  Сви посетиоци су дужни да носе заштитне маске и држе прописану дистанцу за време боравка у биоскопу ,,Звезда”. Обавезно је мерење температуре свим посетиоцима, дезинфекција руку и пролазак кроз дезо-баријеру на уласку у биоскоп.

Филм „Тома“ је на репертоару од  14.10. до 19.10. октобра од 16 сати.

Почетак приказивања филма: 14.10.2021..

Трајање:  147 минута

Држава/Година: Србија

Жанр: Биографски

Глумци: Милан Марић, Тамара Драгићевић, Петар Бенчина.

Режисер: Драган Бјелогрлић

Филм “ТОМА” је један импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује саме његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од његових највећих хитова, баш као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у уметничком миљеу тадашње Југославије. Поред  Томе, кроз филм ћемо пратити и животе познатих уметника тог времена: Зорана Радмиловића, Мике Андрића, Тозовца и других.

“ТОМА” је биографски филм о Томи Здравковићу, човеку кога не памтимо само по његовим песмама и начину на који их је певао, већ и као једног великог боема – по понашању и у души. Филм прати две линије радње: 1991. године, пратимо однос Томе и доктора који започиње лечење Томе и како се то познанство претвара у пријатељство. Друга линија прати Томин живот, од детињства у Печењевцима, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота. Ово је прича о души.