Trajanje (min):
Godina:
Zemlja:
Režiser:
Uloge:
Na repertoaru od:
Vreme projekcije:
Žanr:

Sinopsis

Proslavljeni borski umetnik Vladan Vučković Paja predstaviće se sa svojim Spiritus Movens bendom numerama sa novog albuma, ali i dobro prepoznatljivim kompozicijama iz našeg kraja, koje su proslavile bogati vlaški melos. Koncert će biti održan u sredu 26. oktobra u 20 časova u sali Muzičke škole. Cena ulaznice je 300,00 dinara.

Jedinstvena manifestacija, 18. Festival vlaške izvorne pesme, nastavlja da neguje autentične, arhaične zvuke vlaške pesme. I ove godine, kao i prethodnih, takmičari će se nadmetati u dve kategorije: solo pesma bez muzičke pratnje i solo pesma sa muzičkom pratnjom. Najbolje će ocenjivati izabrati stručni žiri u sastavu: Dragana Marinković, Svetlana Azanjac Aleksandra Todorović Rašković. Gosti Festivala biće etno-grupa „Marinika“ iz Negotina. Program počinje u petak 28. oktobra u 19 časova, sala Muzičke škole. Ulaz je slobodan. Festival tradicionalno podržava Ministarstvo kulture i informisanja RS. Generalni pokrovitelj je grad Bor.

Zahvaljujući našem virtuozu na duvačkim instrumentima Stefanu Radovanoviću, izvorni melos vlaškog kraja davno je postao deo trajnih snimaka Radio Beograda. Kruna Stefanovog uspeha na republičkim i međunarodnim takmičenjima nagrađena je predstavljanjem njegovog muziciranja na specijalno objavljenom disku „Od zlata jabuka – svirala u muzičkoj tradiciji Srbije“ čiji je izdavač PGP RTS. Promocija diska biće održana u subotu 29. oktobra u 12 sati, sala Muzičke škole. Promociji će prisustvovati i urednice Radio Beograda 2 Svetlana Azanjac i Dragana Marinković, koje su odavno prepoznale Stefanov talenat i omogućile da ovaj autentični tonski zapis dođe do većeg broja ljudi.

 

Dobrodošli!

Dodatne informacije

Trenutno u bioskopu

Scroll to Top