LETNJI KONCERT KULTURNO-UMETNIČKOG DRUŠTVA „BOR“

Ustanova „Centar za kulturu grada Bora“ u utorak 21. juna 2022. godine na platou Doma kulture organizuje letnji koncert Kulturno-umetničkog društva „Bor“. Početak koncerta je zakazan za 19 časova.

Na letnjem koncertu Kulturno – umetničkog društva „Bor “ predstaviće se izvođački ansambli. Kao pravi ambasadori kulture našeg grada, članovi izvođačkih ansambala, predstaviće kulturno-umetnički program i sa posebnom pažnjom i ljubavlju izvesti tradicionalne igre i pesme koje je naš narod vekovima čuvao.

Ustanova „Centar za kulturu grada Bora“ i KUD-a „Bor“ posebnu pažnju poklanjaju pedagoško – edukativnom radu, a ovakvi programi su idealan način da se privuku najmlađi ljubitelji folklornog stvaralaštva i tako sačuvaju od zaborava naše najveće kulturne vrednosti i tradiciju našeg naroda.

Na ovom  koncertu, najmlađi članovi KUD-a „Bor“ predstaviće našim sugrađanima rezultate marljivog  rada i upornosti, ali pre svega velike ljubavi i prijateljstva. Folklor nije samo pesma i igra, folklor je prijateljstvo, radost i ljubav, folklor je ono što nas definiše kao naciju i ljude.

Kroz pesmu i igru ljubiteljima folklornog stvaralštva, tradicije i kulture,  predstaviće se prvi izvođački ansambl, dečiji izvođački ansambl u pratnji Narodnog orkestar KUD-a „Bor“, članovi škole tradicionalnih isntrumenata – frula, duduk i gajde  i vokalni solisti koji će podsetiti na lepotu tradicije našeg naroda i svojom kreativnošću, igrom i pesmom dočarati kulturnu baštinu.

Ovaj letnji koncert KUD-a „Bor“ predstavlja i uvertiru za nastupe ansambla u zemlji i inostranstvu, pri čemu se može izdvojiti učešće dečjeg izvođačkog ansambla, početkom jula, na velikom Međuanrodnom festivalu folklora u Varni na kome će učestvovati ansambli iz više od deset zemalja.

Za kreativni program koncerta postarali su se umetnički rukovodilac KUD-a „Bor“ Dragan Petrović, šef narodnog orkestra KUD-a „Bor“ Aleksandar Gubijan i rukovodilac škole tradicionalnih instrumenata Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“ Stefan Radovanović.

Pozivamo sve ljubitelje folklora, tradicije i narodnog stvaralaštva da dođu i uživaju u  kulturno-umetničkom programu. Početak letnjeg koncerta Kulturno- umetničkog društva „Bor“ zakazan je za 19 časova na platou Doma kulture, dok je svečani defile učesnika koncerta ulicom Moše Pijade planiran za 18 časova. Pripremite dlanove i pozdravite naše čuvare tradicije.

 

Scroll to Top