KUMOVI

Još jedno remek-delo Dušana Kovačevića, komediju svakodnevne tragedije, Borani su imati prilike da pogledaju 15. novembra 2012.godine u 18 i 20 sati u organizaciji Ustanove ‚‚Centar za kulturu opštine Bor“. Glumci ‚‚Zvezdara teatra“: Predrag Miki Manojlović, Danica Maksimović, Branimir Brstina, Milica Mihajlović i Radoslav Milenković poklonili su se brojnim ljubiteljima pozorišta u Boru samo dan nakon nastupa u okviru manifestacije ‚‚Dani Zorana Radmilovića“.
Česti smeh i prepoznavanje situacija iz stvarnog života pratili su ovu priču o neobičnom prijateljstvu čoveka koji je ostao bez posla sa psom iz obližnjeg parka.
Njegov kum je nestao, pa su u zaplet umešani i inspektor – stručnjak za eksplozive i komandant specijalne policijske jedinice sa psima, koji zna pseći jezik.
Priča je u osnovi egzistencijalno-socijalna, svojim metaforama dodiruje današnju ekonomsku i političku situaciju u Srbiji, ali je ispričana na lak i duhovit način. Ilustrativna je replika koju u predstavi izgovara doktorka: ,,Kako živimo, ima svi da lajemo“.
Sala muzičke škole je bila puna u oba termina i od 18 i od 20 sati i borska publika je uživala u ovoj predstavi.